Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chris Cox og Mark Zuckerberg. Cox slutter etter 13 år i selskapet, fordi han vil gjøre noe nytt. (Ill.: Facebook)

Toppsjef slutter: – Facebook fortjener ledere som gleder seg over den nye kursen

Har vært i selskapet i 13 år.

Chris Cox og Chris Daniels slutter i Facebook.

– Vil savne Cox

Cox var sjef for, intet mindre, enn selskapets produkter med tittelen «Chief Product Officer» – han var i selskapet i 13 år (han utviklet blant annet nyhetsstrømmen, og var 1 av 15 ingeniører som først startet i Facebook).

Daniels? Han tok over som WhatsApp-sjef i mai og har jobbet med Internet.org for å flere flere personer i verden på nett..

Mark Zuckerberg synes det er leit Cox slutter, mens han om Daniels sier at han har gjort en fabelartig jobb i å trene opp nye ledere i tillegg til å være produktsjef.

– For viktig for samfunnet

Cox skal ha snakket med toppsjefen om å gjøre noe annet i flere år, men ifølge Zuckerberg «fant de to ut, etter 2016, at det var for mye viktig arbeid ugjort, og ting som måtte gjøre for å forbedre produktene for samfunnet, at han ble med lenger for å hjelpe oss gjennom problemene og skape et nytt veikart.»

Begge slutter kort tid etter at Facebook varslet en ny strategi: krypterte samtaler, innhold og lovnader om å fokusere på personvern.

Ingen tar over Cox-stilling med en gang. Slik planen er tegnet nå, skal Will Cathart lede WhatsApp. Tidligere «vice president» for vekst, Javiar Olivan, skal styre skuta i et forsøk på best mulig måte å integrere tjenestene.

 

Kilde:
Facebook

Stikkord: facebook