Her er en liten brøkdel av utvidelsene som er oppdaget i nye Edge.
Her er en liten brøkdel av utvidelsene som er oppdaget i nye Edge.

Annonse


Nå har utvidelsene dukket opp – offentlig testing nærmer seg

Slik vi tolker Microsofts aktivitet den siste tiden er vi ikke lange ventetiden unna en offentlig testeperiode av deres nye Chromium-baserte nettleser. Forrige uke fikk vi en sniktitt på nye Edge i noen bilder du kan se her, og det ble gjort rede for at de første testene kun hadde støtte i 64-bit Windows 10.

Finner mange utvidelser allerede

WalkingCat som er kjent for å lekke Microsoft-relaterte produkter og tjenester har nå funnet fram til en side som kalles “Microsoft Edge Insider Addons” der det listes opp en haug utvidelser til den kommende overhalte nettleseren. Akkurat nå består listen av 82 slike, men det er naturlig at antallet vil øke etterhvert, og spesielt etter lansering.

Blant utvidelsene finner man generiske typer som LastPass, AdBlock og lignende – hele listen ser du her.

Frykter streng kontroll av Microsoft

Det er ventet at de fleste Chrome-utvidelser vil være kompatible med nye Edge ettersom nettleseren vil være basert på Chromium.

Annonse
En interessant sak å følge med på er hvorvidt Microsoft vil ty til svære begrensninger og streng regulering av de ulike utvidelsene som nettleseren etterhvert har potensiale til å kunne kjøre. Neowin skriver at Microsoft en stund hadde vanlig praksis der utviklerne måtte gi dem en slags fremvisning av utvidelsen før de eventuelt fikk godkjent denne. Forhåpentligvis blir dette mindre regulert i nye Edge, uten at det bør gå noe særlig utover sikkerheten.

Testingen av Microsoft Edge på den nye plattformen blir ifølge selskapet tilgjengelig en gang i første halvår 2019, og nettleseren vil i tillegg til Windows 10 lanseres på Windows 7, Windows 8.1 og macOS.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse