pixelbook
Et dusin Google-ansatte må nå finne seg nye midlertidige posisjoner

Annonse


Google tvinges til å droppe flere nye produkter – ansatte fjernes fra maskinvareprosjekter

Tiden da Google var et rent søkemotor-selskap for lengst forbi, og iløpet av de siste årene har selskapet fokusert mer og mer på maskinvare.

Google tilbyr for eksempel sine Pixel-telefoner, Pixelbook, Pixel Slate og Google Home-produkter.

Men ifølge kilder Business Insider har snakket med, går ikke alt på skinner for Google når det gjelder disse produktene.

 

Annonse
Flere prosjekter kansellert

Ifølge Business Insider har et dusin ansatte i Google maskinvareavdeling fått beskjed om å finne seg nye roller i selskapet. De har altså ikke fått sparken, men blitt midlertidig omplassert internt.

Omorganiseringen dreier seg først og fremst om personer som jobber med bærbare maskiner og nettbrett i Google. Dette er ingeniører, produktsjefer og support-medarbeidere.

Selskapet skal visstnok ha «mange produkter på gang», men ifølge publikasjonens kilder kan Google bli tvunget til å kansellere flere av prosjektene. Flere av produktene kan også ende opp med å bli forsinket.

Generelt gode anmeldelser

Verken Googles Pixelbook eller Pixel C ble noen umiddelbar «hit» i markedet.  Til tross for at produktene slett ikke er dårlige – faktisk har de fått ganske positive anmeldelser – ser de ikke ut til å appellere nok til den gjennomsnittlige brukeren. Kanskje finner vi mye av årsaken i prisen. Her har Google lagt seg i det øvre prissjiktet, mens du kan få konkurrerende maskinvare for en langt billigere penge fra andre produsenter.

Det hjelper heller ikke på saken at Pixel Slate, som mange hadde håpet kunne ta opp kampen mot iPad, raskt viste seg å by på problemer for brukerne. Ytelsen i laptop-modus var altfor dårlig, og Google måtte senere lansere programvareoppdateringer for å fikse problemet.

Gir de opp Chrome OS?

Pixelbook – selskapets «luksus-Chromebook», fikk god kritikk, men enheten hadde en veiledende utsalgspris på 1.000 dollar, og prisen har ikke falt etter at produktet ble lansert høsten 2017 (den er på tilbud noen ganger, dog). For den prisen kan man få langt kraftigere bærbare maskiner.

Er det prisen og det faktum at Google har fokusert på ChromeOS som er problemet? Google kommer trolig ikke til å droppe bærbare PC-er og nettbrett fullstendig, men kanskje velger de nå å fokusere mer på Pixel-telefonene fremover.

Eier du noen av Googles Pixel-produkter, i så fall hva er dine erfaringer?

 

Kilde:
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse