image-2017-07-06-at-5-36-am-e1499334129325-1
Teslas giga-fabrikk i Nevada.

Annonse


Sjokkerende påstander om Tesla – skal ha hacket medarbeider og villedet verden om falsk masseskyting

4. juni i fjor publisert Business Insider en artikkel som omhandlet Teslas Gigafactory, et av selskapets store batterifabrikker.

Massiv etterforskning for å avsløre anonym varsler

En anonym kilde hevdet overfor publikasjonen at Tesla måtte fjerne og ombygge 40 prosent av materialene i fabrikken. Årsaken var angivelig at måten fabrikken var bygd på, skapte hodebry for Elon Musk. Det var rett og slett ikke effektivt nok å bruke bygningen slik den var. Den ineffektive bygningen skal ha kostet Tesla 150 million dollar.

Så langt er dette langt i fra den mest oppsiktsvekkende Tesla-saken gjennom historien. Men det blir bedre (eller verre, avhengig av hvordan du ser på det) – Elon Musk var nemlig svært misfornøyd med at at informasjonen om ombyggingen kom ut til offentligheten. Selv benektet Musk påstandene i artikkelen, men i kulissene ble det igangsatt en massiv etterforskning innad i Tesla.

Musk skal ha satt en rekke etterforskere til å undersøke hvor informasjonen kom fra. Var det en muldvarp i Tesla?

Annonse
Så på sin egen ansatt som en farlig fiende

Det viste seg at informasjonen kom fra Martin Tripp, en 40 år gammel mann  som jobbet på Tesla-fabrikken.  I ettertid har Tripp hevdet at han er en idealist som ønsket å forbedre Teslas virksomhet. Elon Musk så ham ikke på samme måte.

Musk omtalte Tripp som en farlig fiende som var involvert i omfattende og ødeleggende sabotasje. Tesla-sjefen hevdet at den tidligere fabrikkansatte mannen ikke bare delte sensitiv informasjon med pressen, men også med ukjente tredjeparter.

Falsk trussel

20. juni saksøkte Tesla sin medarbeider for 167 millioner dollar, over en milliard kroner.  Senere samme dag ringte en anonym person til Teslas sikkerhetsavdeling – personen hevdet at Martin Tripp planla en masseskyting ved Tesla-fabrikken.

Tripp skal ha blitt lamslått av å høre dette da politiet konfronterte ham med påstandene. Forferdet og i sjokk skal medarbeideren ha antydet at det var Elon Musk som var den anonyme tipseren.

Politiet ringte deretter Tesla for å fortelle at det hele var falsk alarm. Trusselen var ikke ekte. Tesla skal da ha bedt politiet om å likevel sende ut en pressemelding, for å blåse opp saken i mediene.

Ville ødelegge ham for enhver pris

Det tegnes nå et bilde av en Tesla-toppsjef som prøvde å gjøre alt i sin makt for å ødelegge sin tidligere medarbeider.

Etterforskere skal, etter pålegg fra Musk, ha hacket seg inn på Martin Tripps’ telefon, skygget ham ute i det offentlige og villedet politiet om overvåkningen.

Det hevder den tidligere sikkerhetsdirektøren ved Tesla-fabrikken, Sean Gouthro, som endte opp med å få sparken i Tesla på grunn av det selskapet mente var «dårlige resultater».

Tesla: – Sensasjonspreget

En talskvinne fra Tesla sier i en uttalelse at Gouthros påstander er «feil og sensasjonspreget», uten å begrunne det ytterligere.

Gouthro forteller at han nå går ut med dette offentlig fordi han vil vise hva Tesla «er i stand til å gjøre».

– De hadde muligheten til å gjøre ting jeg ikke engang visste eksisterte. Det skremte s**** ut av meg, sier den tidligere sikkerhetssjefen.

Ruset seg på toalettet

Gouthro kommer også flere oppsiktsvekkende detaljer fra livet som ansatt i en Tesla-fabrikk. Han hevder at for å kunne overholde produksjonsmålene for Model 3, tok de ansatte i bruk flere utradisjonelle metoder.

Han beskriver en kaotisk hverdag der ansatte angivelig skal ha brukt kokain og metamfetamin på toalettene, og hatt sex i uferdige deler av fabrikk-bygningen.

Avsløringene rundt den mye omtalte varsler-saken kommer bare en dag før Tesla offisielt skal avduke Model Y. I tillegg er Musk i hardt vær fra før på grunn av en rekke problematiske Twitter-meldinger.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse