huawei camera
Dette bildet skal demonstrere zoom-funksjonaliteten til Huaweis P30-kamera. Men bildet stammer fra Getty, ikke Huawei.

Annonse


Tråkket i salaten på nytt – dette bildet er ikke tatt med Huawei P30

Kinesiske Huawei ble i fjor høst tatt for juks da selskapet brukte bilder fra et speilrefleksbilde i markedsføringen av mobilkameraet til nova 3.

Hentet fra stor bildedatabase

Nå er selskapet nok en gang tatt i bildejuks. Også denne gangen har de markedsført angivelige mobilbilder som i realiteten viser seg å være tatt med et speilreflekskamera.

Den aktuelle telefonen er Huawei P30, og bilder som skal demonstrere kameraet ble publisert på nettstedet Weibo forrige uke.

Et av bildene Huawei skryter av, viser et barn, men brukere på internett har oppdaget dette bildet egentlig stammer 2009, og er tatt av en fotograf som ikke er ansatt i Huawei.

Annonse


Et annet bilde som viser et vulkanutbrudd (bildet øverst i saken), viser seg å være hentet fra bildedatabasen Getty.

Dette sier Huawei

Huawei mener det ikke bør legges for mye vekt på disse bildene.

– Vi har blitt gjort oppmerksom på at det har vært noen misforståelser rundt våre nyeste Huawei P3o-reklamer. Vi vil gjenta at dette kun er teaser-bilder, og er kun ment for å gi et hint om de unike nye funksjonene som kommer i Huawei P30-serien. Huawei har skaffet til veie lisensene for de originale bildene og de er kun kunstneriske overføringer av de nevnte funksjonene, sier en talsperson for Huawei ifølge The Inquirer.

Selskapet legger også til:

– Vi vil gjerne benytte muligheten til å takke media for interessen i våre bilder. VI har mye spennende å annonsere de kommende ukene.

 

Kilde:
The Inquirer

Annonse