Den indiske filmindustrien preges av utstrakt piratvirksomhet, fra innsiden av.
Den indiske filmindustrien preges av utstrakt piratvirksomhet, fra innsiden av.

Annonse


– Lekker hverandres filmer for å svekke inntektspotensialet

I Indias filmindustri er piratvirksomhet et stort problem, og ifølge en rapport er de største piratene selv store aktører innen industrien. Av rapporten går det nemlig frem at produksjonselskaper som står i rivaliserende posisjon overfor hverandre har en tendens til å svekke hverandre ved å piratkopiere og å lekke motpartenes verk.

Blant de største innen piratkopiering

Det er selvsagt Bollywood dette gjelder: en industri som genererer profitt i milliardklassen og som de fleste kjenner til.

India er for øvrig blant de verste innen piratkopiering, og dette har uten tvil representert en stor trussel for bransjen der piratkopierte filmer raskt finner sin vei til Internett. Utenom dette er det også utbredt med piratkopierte filmer på fysiske enheter som raskt sprer seg i landet, ofte kun et par timer etter at de blitt vist på kino for første gang.

Inside-aktivitet

Det har blitt implementert lover for å motvirke piratvirksomhet av denne typen, men dette har så langt ikke oppnådd resultater i særlig stor grad ettersom det ikke har vært altfor høyt prioritert å sikte de som begår brudd på lovene som regulerer slik virksomhet.

Annonse


Times of India har foretatt undersøkelser der det kommer frem at det ofte er de store aktørene selv som står bak spredningen av piratkopiert materiale. Ifølge en kilde dreier det seg om at ulike filmselskaper lekker hverandres filmer i et forsøk på å utkonkurrere rivaler:

“Personer fra rivaliserende produksjonselskaper eller folk fra de kreative avdelingene lekker kommende filmer på nett eller gir dem ut på fysiske kopier slik at det slår ut på inntektene deres.”

Nesten alle er med på det

Også distribusjonssentre og sensureringsbyråer skal ifølge kildene være med på det hele, der det regelmessig går i at slik byråer kan finne på å selge kopier til ulike aktører som setter opp filmene på private portaler med dedikerte koder.

Flere kinoeiere skal opp gjennom årene ha blitt arrestert, uten at disse har fått alvorlige siktelser mot seg.

Kilde:
Torrent Freak

Annonse