Huawei Android OS
Huaweis smarttelefoner kjører Android i dag, men hvis selskapet en gang blir tvunget til droppe dette operativsystemet, står erstatteren allerede klar.

Annonse


Huawei har allerede Android-erstatteren klar

I et intervju med den tyske publikasjonen Welt, letter Huawei-sjef Richard Yu på sløret angående sine planer om å eventuelt droppe Android i fremtidige telefoner.

Plan B

Ifølge Yu har selskapet allerede en erstatter klar til å ta over for Android, dersom det noen gang blir nødvendig.

Skulle sanksjonene fra USA vokse i omfang, og Huawei i verste fall blir tvunget til å avslutte samarbeidet med Google, Qualcomm og Microsoft, vil selskapet befinne seg i en kinkig situasjon. Lite hjelper det også at stadig flere land vurderer å bannlyse det kinesiske selskapet.

Skulle det skje har altså Huawei en plan B.

Annonse
– Vi har forberedt et eget operativsystem. Skulle det noen gang skje at vi ikke lenger kan bruke disse systemene (android, journ.anm) er vi forberedt. Det er vår plan B. Men selvsagt foretrekker vi å jobbe med økosystemene til Google og Microsoft, sier Yu.

Lover billigere brettbare

Yu tok seg også tid til å snakke om selskapets brettbare enhet, Mate X. Han erkjenner at smarttelefonen foreløpig befinner seg i premium-segmentet.

– Den brettbare telefonen selges hovedsakelig som et premiumprodukt. Men senere vil den også befinne seg i det midtre prissjiktet. Over tid vil vi kunne dytte prisen under 1.000 euro, men for at det skal skje trenger vi et eller to år på oss. Senere vil brettbare kanskje koste 500 euro, men det er lenger frem i tid. Selvsagt avhenger det av hvor godt enheten blir tatt imot. Vi kan akselerere masseproduksjonen når som helst, sier Yu.

 

Kilde:
BGR

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse