Tune Chrome utvidelse
Tune lar deg velge hvor strengt du vil sensurere giftige kommentarer.

Annonse


Denne Chrome-utvidelsen fjerner støtende innhold

Tune er en eksperimentell nettleserutvidelse basert på Perspective AI-verktøyet fra Googles søsterselskap Jigsaw.

Vil filtrere ut trakassering og mobbing

Formålet med utvidelsen er å la deg ta tilbake kontrollen i nettbaserte samtaler, for eksempel kommentarfelt på Facebook og YouTube.

Du vil selv få muligheten til å justere hvilke kommentarer du skal se – du kan blant annet velge at kommentarer som inneholder angrep, trakassering eller mobbing skal filtreres ut.

Så langt fungerer tjenesten med blant annet YouTube, Twitter, Facebook, Reddit og Disqus.

Annonse
Utvidelsen er altså basert på Perspective, et AI-verktøy som bruker maskinlæring for å identifisere kommentarer som kan oppleves som støtende.

«Zen mode»

Du kan bruke funksjonen for å enten vise alle kommentarer, eller sette den i «zen mode», noe som i så fall erstatter alle «giftige» kommentarer med små fargede prikker.

– Dette handler om å la brukerne slippe å lese gjennom 10.000 kommentarer, innlegg eller tweets, og la dem hoppe over dritten ved å dra bryteren helt ned. Eller de kan skru den helt opp for å se alt. Vi vil gi dem kontrollen, sier  CJ Adams i Perspective til PCmag.

Jigsaw innrømmer at Tune fortsatt er et eksperiment. Det betyr at ikke nødvendigvis alle former for støtende innhold lukes bort.

– Vi jobber konstant med å forbedre den underliggende teknologien, og brukerne kan enkelt gi tilbakemeldinger direkte i verktøyet for å hjelpe oss med forbedre algoritmene, sier Adams i et blogginnlegg.

Foreløpig fungerer utvidelsen kun med engelske kommentarer.

Hva synes du om denne ideen?

 

Kilde:
PCmag

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse