Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er alltid fryktelig irriterende om Windows ikke ønsker å starte grunnet driver-problemer eller en Microsoft-oppdatering - nå ønsker Microsoft endelig å gjøre noe med problemet.

Alle som har hatt Windows-problemer vil elske denne funksjonen

Ruller automatisk tilbake oppdateringer om du ikke kommer deg inn.

Dette burde nok Microsoft har gjort for noen tiår tilbake, men endelig kommer funksjonen som automatisk ruller tilbake Windows-oppdateringer som kan forårsake problemer.

Skal gjøre to ting

Selskapet har rullet ut oppdateringer som fra tid til annen skaper krøll med brukernes maskiner: alt fra blåskjerm til plutselige omstarter kan være tegn på at en eller flere oppdateringer skaper problemer med nettopp din maskin.

Siden komponenter i en maskin kommer fra en rekke forskjellige produsenter, er det viktig at driverne deres fungerer med Windows, og at Windows-oppdateringer fra Microsoft ikke ødelegger for tredjepartsdrivere.

Slettingen av oppdateringen(ene) vil skje automatisk, men kun om alle andre feilrettinger er testet.

Microsoft har også en svarteliste-funksjonen:

«For å sikre at enheten din kan starte opp og fortsette å kjøre som forventet, forhindrer Windows også problematiske oppdateringer fra å installere automatisk i de neste 30 dagene. Dette vil gi Microsoft og våre partnere muligheten til å undersøke feilen og fikse eventuelle problemer. Etter 30 dager prøver Windows igjen å installere oppdateringene.»

Om du vet at driveren er sikker, kan man laste ned driveren manuelt fra «Windows Update Catalog«.

 

Kilde:
Bleeping Computer

Stikkord: Microsoft, windows