Microsoft lener seg i 2019 heller mot nulltillitsløsninger fremfor brannmurer.
Microsoft lener seg i 2019 heller mot nulltillitsløsninger fremfor brannmurer.

Annonse


Microsoft har sett seg lei av brannmurer

IT-giganten Microsoft mener at selskaper vil se seg tjent med å legge om fra brannmurer som førsteprioritet innen IT-sikkerhet, til alternativer i såkalte “zero-trust”-teknikker for å beskytte data og programmer som de ansatte regelmessig benytter seg av.

Ikke lenger førsteprioritet

Det ga selskapet klart uttrykk for under forrige ukes RSA-konferanse, der de bedyret at brannmurer ikke lenger er særlig nyttige som førsteprioritet innen datasikkerhet. Noe av grunnen til dette mener Microsoft at er som et følge av den stadige økende variasjonen av enheter som brukes av de ansatte til å åpne tilgang til bedriftsdata – selv på steder der man geografisk sett holder til langt unna kontorene.

Tanken er at brannmurer var effektive i sin tid da en bedrifts ansatte normalt sett oppholdt seg på steder der de var omgitt av private datasentre, og at denne strukturen ikke egner seg lenger med spredningen til onlinetjenester og den offentlige nettskyen.

Reduserer online-risiko

For å få bukt med problemet så trenger man ifølge Microsoft en mer innovativ løsning – eksempelvis den man finner i “zero-trust”-tilnærmingen.

Annonse
Uavhengig av spesifikasjonene av den endelige løsningen så mener sikkerhetsingeniør Matt Soseman i Microsoft at man står overfor en “game changer” i det brannmurene skiftes ut til fordel for nulltillitsikkerhet, med eksempler gitt i tofaktorautentisering og automatisk kontrollering av tilkoblede enheter.

Slike løsninger vil ifølge Soseman redusere risikoen som forbindes med cybersikkerhet, og det er ifølge ham likegyldig hvilken leverandør som legger frem de nye løsningene.

Kilde:
Tech Target

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse