Tatovering laser
Laseren trenger ikke å peke direkte på kameraet for å være skadelig.

Annonse


Her ødelegges kameraet til 19 000 kroner

Å få en tatovering på kroppen betyr som regel at man er merket for livet – med mindre man velger å få den fjernet ved hjelp av laser.

Men skulle du havne i denne situasjonen, og laseren står klar til å gjøre jobben sin, må du være klar over dette før noen filmer prosessen; kameraet kan ta stor skade.

At et kamera kan ta skade av en laser er kanskje ikke så overraskende, men hvis du trodde at laseren må peke direkte på linsen for at det skal være skadelig, må du tro om igjen.

Dyrt opptak

Andy Boyd publiserte nylig en video på YouTube som viser hvordan en tatovering blir fjernet ved hjelp av laser. Men som du kan se i videoen, fører laserstrålen til at permanente svimerker på Sony A7s II-sensoren.

Annonse


Mannen som lastet opp videoen sier at reparasjonen kostet nesten like mye som et splitter nytt kamera. Til informasjon koster kameraet nesten 19.000 kroner.

Boyd skriver at han ble overrasket over hvor stor skade laserstrålen kunne påføre kameraet, spesielt ettersom laseren aldri pekte mot kamerasensoren direkte.

Erfaringen hans kan i det minste være en påminnelse for alle oss andre: hvis du skulle havne i den bisarre situasjonen at noen ber deg om å filme fjerningen av tatoveringen deres; tenk deg om to ganger før du takker ja.

Kilde:
Slashgear

Annonse