SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) sin oppgave er å holde orden på den amerikanske finansverden, og Tesla-sjef Elon Musk har hatt dem på nakken som følge av en rekke kontroversielle Twitter-meldinger.

Mener Musk skader Tesla

Men det er ikke bare SEC som har problemer med Musks hemningsløse Twitter-aktivitet.

En rekke Tesla-investorer har nå saksøkt Musk og selskapet hans for å få slutt på det de kaller «ukontrollert twitring».

Investorene har sett seg lei på de gjentakende villedende uttalelsene, og mener aktiviteten ikke bare skader Tesla-merkevaren, men også aksjeeierne.

Annonse
Pliktbrudd

Musk skal ha brutt sine plikter overfor sine investorer da han nylig skrev på Twitter at Tesla skulle produsere «rundt 500.000» biler i 2019.

Nå vil investorer ha et permanent sikkerhetsnett rundt Musks aktivitet på Twitter, for å sørge for at lignende episoder ikke skjer igjen.

Forakt for retten

SEC har allerede bedt en dommer om å erklære Musk som skyldig i å ha utvist forakt for retten etter forliket som ble inngått i fjor høst.

Forliket innebar at Musk måtte forlate sin posisjon som styreleder i selskapet, og i tillegg ble det nedsatt krav om at fremtidige Twitter-meldinger måtte godkjennes av advokater. Men «Rundt 500.000»-meldingen på Twitter ble aldri klarert med noen advokater før den ble publisert.

Dermed har Elon Musk nok et søksmål hengende over seg. Twitter-meldingene har allerede kostet Tesla over 40 millioner dollar i bøter, og nå altså beløpet vokse ytterligere.

 

Kilde:
Bloomberg