wgegew
Apple og Qualcomm er mildt sagt uenige om bruken av patenter.

Annonse


Krever 270 millioner kroner fra Apple

Denne uken startet nok en rettssak mellom Apple og Qualcomm.

Qualcomm ønsker erstatning for det de mener er urettsmessig bruk av deres patenter, som har blitt brukt i en rekke iPhone-modeller.

Nå melder CNET at Qualcomm ønsker at Apple skal betale 31 millioner dollar, omlag 270 millioner kroner, som følge av angivelig brudd på patentregler. Selskapet krever 1.40 dollar per iPhone, som er i tråd med hva vi skrev tidligere denne uken.

– Det var vår ingeniør som oppfant denne teknologien!

Annonse
Disse patentene krangler de om

Qualcomm mener 22 millioner iPhone-enheter har misbrukt patentene. Tallet stammer fra økonomen Patrick Kennedy, som har hjulpet Qualcomm med utregningen.

Blant de tre patentene selskapene krangler om, handler et av dem om hvordan en smarttelefon raskt kan koble seg til internett når den skrus på. En annen dreier seg om hvordan et modem og en prosessor jobber sammen for å laste ned apper. Den siste handler om grafikk-prosessering og batteritid.

Den pågående rettssaken vil vare ut neste uke. En større og viktigere rettsak begynner imidlertid neste måned.  Bakteppet for den kommende rettssaken er et Apple beskylder Qualcomm for å ha misbrukt sin posisjon for å drive urettferdig konkurranse. Apple mener brikkeprodusenten har gitt urettferdige vilkår for iPhone-produsenten. Dette gjelder blant annet at Qualcomm har krevd patent-royalties både når Apple har kjøpt brikker fra dem, og når brikkene har blitt brukt i telefoner Apple produserte.

 

Kilde:
Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse