qefgge-1280x720
Flere titalls millioner kroner brukes hvert år for å beskytte Mark Zuckerberg.

Annonse


Facebook har hemmelig panikk-tunnel under Zuckerbergs kontor

Ikke helt uventet har Facebook et massivt sikkerhetsopplegg rundt sin toppsjef, Mark Zuckerberg. De aller fleste forstår nok nødvendigheten av det, ettersom Facebook har over 2 milliarder brukere, og blant dem ganske mange hatere.

– Forstod ikke at folk hatet ham

Men sjefen sjøl har ikke alltid prioritert sin egen sikkerhet så høyt som sikkerhetsfolkene rundt ham har ønsket. Kilder Business Insider har vært i kontakt med hevder at Zuckerberg ofte vandret rundt uten sikkerhetsvaktene. Ikke fordi vaktene ikke ønsket å beskytte sjefen, men rett og slett fordi Zuckerberg lurte seg unna. Han skal ifølge kilder ha forlatt kontoret, dratt på joggetur og til barer uten å varsle sikkerhetsfolkene.

– Han var i midten av 20-årene. Han utviklet en plattform han virkelig hadde troen på. På dette tidspunktet forstod han nok ikke at det var folk som hatet ham der ute, sier en ikke navngitt kilde til nettstedet.

– Jeg vet mange ikke vil tro oss

Annonse


Fotfølges av vakter

Dette skal imidlertid vært i 2010. Nå er historien en annen. Sikkerhetsopplegget rundt milliardæren har blitt massivt, og Zuckerberg blir til enhver tid overvåket (i likhet med sine brukere?) av folk som er satt til å beskytte ham.

Han får ikke gå særlig langt uten at en rekke vakter fotfølger ham.

Totalt skal det årlige sikkerhetsbudsjettet være på 10 millioner dollar – ca 87 millioner kroner. Dette inkluderer væpnede vakter, omfattende sikkerhetssystemer og blant annet et panikkrom.

Panikkrute

Ansatte i Facebook forteller at Zuckerberg også har en rømningstunnel under et konferanserom i Facebook-bygningen.

Business Insider skriver:

«Facebooks kontorer er bygd over en parkeringsplass for ansatte, men det er umulig å parkere rett under Zuckerbergs pult på grunn av bekymringer rundt risikoen for bilbomber. Han har også tilgang til et stort glassbelagt konferanserom i nærheten av pulten hans, som inneholder skuddsikre vinduer og en panikk-knapp. Det er også et gjennomgående rykte blant Facebook-ansatte at han har en hemmelig panikkrute som lar teamet hans evakuere ham ned for å få ham ut av kontoret raskt.»

Business Insider påpeker at dette ikke er bekreftet. Ryktet stammer fra Facebook-ansatte som hevder å ha blitt underrettet om eksistensen av denne ruten, mens andre ansatte sier at de ikke vet noe om den angivelig fluktruten.

Facebook har naturligvis, av sikkerhetsmessige årsaker, ikke kommentert ryktene.

 

Kilder:
Business Insider