Det er ikke godt å vite hva som er sant og hva som ikke er sant lenger.
Det er ikke godt å vite lenger hva Tesla prøver å fortelle oss.

Annonse


Full forvirring: nå skifter Tesla ordlyden på autopilot-forklaringen

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla har den siste uken vært i full sving med autopilot-teknologien sin og markedsføringen av denne har ikke manglet på forvirrende aspekter som gjør den alt annet enn simpel.

Gjør forandring i ordlyden

I en oppdatering på nettstedet deres tar de et skritt tilbake der de også endrer ordlyden i det “Full Self-Driving”-pakken distanseres fra vanlig autopilot. Tesla starter nemlig med å skrive følgende:

Alle nye Tesla-biler kommer standard med avansert maskinvare som er i stand til å autopilot-funksjoner nå og fullverdige selvkjøringsegenskaper i fremtiden gjennom programvareoppdateringer som er utviklet til å forbedre seg over tid.”

Fra før av har Tesla-sjefen uttalt at fremtidige selvkjøringsegenskaper kun fungerer med helt ny maskinvare som kommer i Autopilot Hardware 3.0-oppgraderingen, og det som skaper forvirring er at det går fram av den nye ordlyden at nyere biler inkluderer slik maskinvare allerede, noe det altså viser seg å ikke stemme, etter at Electrek har tatt kontakt med Tesla for å få en redegjørelse på dette.

Annonse
Bekreftes av Tesla

Tesla bekrefter den nye Autopilot-maskinen ikke for tiden er å finne i nye biler, og at de hittil ikke har sendt av gårde biler med denne maskinvaren montert.

Utover dette har de tatt tilbake funksjoner de tidligere har gitt uttrykk for at er på vei med nye autopilot: dette gjelder potensialet for at autopiloten kan fungere med de kommende automatiske ladestasjonene slik at man ikke trenger å steppe inn i det hele tatt for ladingen.

Også Tesla Network som i det første innlegget ble omtalt er nå fjernet i det nyere innlegget, hvor Tesla ikke nevner prosjektet i det hele tatt, i tillegg til at de nå har lagt til behovet for full årvåkenhet mens man sitter i en selvkjørende Tesla, selv med den nye teknologien. Under kan du lese innlegget før og etter oppdatering:

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse