Samferdelsministeren forteller at det elektroniske førerkortet vil være et fullverdig supplement.

Annonse


Endelig – i år får du førerkortet digitalt

I en pressemelding melder samferdselsdepartementet at førerkortet blir digitalt, slik at man ikke lenger har behov å ta med førerkortet eksempelvis når det bare dreier seg om en liten kjøretur. Samferdselsminister Jon Georg Dale forteller at den nye muligheten gjør hverdagen enklere for bilister, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag.

Oppdatert, 18:21:

Det meldes nå at Google jobber med en Android-funksjon som lar brukeren lagre nettopp et digitalt førerkort på mobilen. Funksjonen skal ISO-standardiseres. Det er foreløpig ukjent nøyaktig hvordan den norske modellen skal fungere.

Valgfritt og gratis

Det går fram av meldingen at Statens Vegvesen de siste årene har hostet opp en rekke digitale løsninger på ulike områder, men at det nå er digitaliseringen av førerbevis som står for tur.

Annonse
Det digitale førerkortet vil være tilgjengelig gjennom mobiltelefon og kommer som et valgfritt, gratis supplement til dagens fysiske førerkort. Både for de som får førerkort for første gang og de som fornyer kortene sine vil fremdeles oppleve at det fysiske kortet blir utstedt, men behovet oppstår i praksis kun dersom du beveger deg utenfor landegrensene såfremt du har mobilen på deg.

– Fullverdig førerkort

For øyeblikket foregår prosessen ved at Vegdirektoratet sender inn forslag om regelverksendringer som endelig skal få på plass en aldri så liten overgang, men hvorvidt disse blir gyldige som identifikasjon i andre, mer generelle situasjoner er uvisst. Det skal sies likevel sies at Dale i meldingen forteller at det er snakk om et fullverdig førerkort for nasjonal bruk.

Samferdselsdepartementet skriver at man tar sikte på å gjøre den nye løsningen tilgjengelig for det offentlige i løpet av høsten 2019, med en teknisk tilnærming der det er tatt særlige hensyn til trygghet, design, personvern og brukervennlighet.

 

Kilde:
Samferdelsdepartementet pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse