Apple mener at deres ansatt var sentral i utviklingen av patentert teknologi.
Apple mener at deres ansatt var sentral i utviklingen av patentert teknologi.

Annonse


– Det var vår ingeniør som oppfant denne teknologien!

Apple og Qualcomm har de siste månedene vært i det som enkelt kan karakteriseres i en flau konflikt mellom to partnere som den siste tiden har latt det balle på seg ulike rettsrunder rundt omkring i verden. Denne uken ble retten satt på amerikansk jord, da de to selskapene møttes i sin første runde i San Diego, California, der Qualcomm har hovedkvarteret sitt.

Apple-ansatt var sentral

Under gårsdagens prosedyrer la Apple fram påstand om at en av deres ingeniører var helt sentral i utviklingen av teknologi som Qualcomm senere patenterte, og som sistnevnte selskap mener Apple har foretatt brudd på.

Patentet går ut på en metode som åpner opp for at smarttelefonen veldig raskt kobler seg til internettet så fort mobilen skrus på. Ifølge Cupertino-selskapet var det Arjuna Siva som sto bak konseptet til denne teknologien, og mener av den grunn at han bør nevnes i dokumentene.

Siva var ansatt som ingeniør hos Apple en rekke år før han gjorde overgang til Google. I 2011 lanserte Apple sin første iPhone med Qualcomm-brikke, hvorpå Apple og Qualcomm i årene før samarbeidet om et modem-brikkesett som skulle oppfylle selskapets krav. I dette prosjektet var Siva i stor grad involvert, hvor han blant annet la frem konseptet som Qualcomm endte opp med å patentere uten å gi han anerkjennelse for det, ifølge Apple.

Annonse
Ukritiske i patentføringen sin

Siva er ventet å stille opp som et vitne under rettsaken, der Apple stiller Qualcomm til veggs med spørsmål om hvorvidt selskapet i det hele tatt gir bidragsytere anerkjennelse. Qualcomm på sin side har en annen versjon, der utviklingsdirektør Stephen Haenichen forteller at Siva ikke fortjente å ha navnet sitt på patentet ettersom han “ikke bidro i det hele tatt”.

Apples intensjon ser ut til å gå ut på å bevise at Qualcomm har en tendens til å forhaste seg under patentregistrering og at de ikke er kritiske når de fyller nye patenter. Selskapet mener å kunne bevise at Qualcomm betaler de ansatte 1500 dollar for å registrere et patent, og ytterligere 1500 dollar dersom patentet godkjennes.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse