- Musk er ikke nødt til å være sjef
En av Teslas største aksjonærer mener Musk bør være med som Bezos.

Annonse


– Musk er ikke nødt til å være sjef

James Anderson, partner og portefølje-sjef for Baillie Gifford & Co, en av Teslas største aksjonærer (med rundt 7,7 prosent) ber Elon Musk roe ned.

Twitter-avhengig

Det har vært mye bråk rundt Musk, spesielt rett før 2019 – Tesla-sjefen fikk nemlig SEC, U.S. Securities and Exchange Commission, på nakken.

SEC sørger for å holde orden på finansverdenen i USA, og de mener Musk gjør livet vanskelig for investorene ved å stadig uttrykke seg på Twitter. Derfor fikk han også Twitter-munnkurv, men brøt ifølge SEC avtalen for for ikke lenge siden da han twitret om troen på x antall solgte Tesla-er i år.

Mener han snakker for mye

Anderson maner nå Musk til å være mer stille, og peker på Jeff Bezos (Baillie Gifford & Co er også Amazon-investorer) “som jeg ikke kan huske sist gang Amazon-sjefen sa det han mente om analytikerne, selv om jeg tror han har ganske klare meninger om dem”, i et stikk mot Musk som ofte har latt sin irritasjon over analytikernes pessimisme koke over – samtidig er det ikke tvil om at Musk, selv om han leverer det han lover, som regel gjør det lenge etter at han først begynte å snakke om og opp ideen.

Annonse
Anderson mener til og med at “Musk ikke trenger å være CEO”, men at det beste er uansett at han holder seg mer i bakgrunnen for å legge til rette for ro for et selskap som nå er nødt til å fortsette å imponere og fullbyrde forretningsplanen sin.

Et eksempel er en billig elbil (som senere ble Model 3 som nå endelig koster fra 35 000 dollar) som han startet å snakke opp allerede i 2006 – denne modellen kommer ikke i salg i Norge før om tre til seks måneder… i år, altså 13 år etter at Musk først avslørte prosjektet på sin egen blogg.

 

Kilder:
Bloomberg
Barron’s

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse