Apple 5G
Apple kommer til å komme haltende bak sine konkurrenter når det gjelder 5G.

Annonse


Apples 5G-mareritt kan bli verre enn først antatt

«Alle» bortsett fra Apple kommer med 5G-klare telefoner i år. Vi må vente til neste år før Apple kommer til å tilby det samme i sine iPhone-modeller.

Og kanskje må vi vente enda lenger også, hvis alt går galt for Cupertino-giganten.

Apple skal visstnok ha havnet i en kinkig situasjon der selskapet kan ende opp med å få trøbbel med å skaffe nok 5G-komponenter.

Qualcomm?

Ifølge analytikere i selskapet Cowen har Apple gjort det vanskelig for seg selv ved å basere seg på kun Intel-brikker. Vi har tidligere skrevet at Apple er svært misfornøyd med Intels innsats, og nå spekuleres det i at Apple kan ende opp med å gå for Qualcomm-brikker i fremtiden.

Annonse


Analytikeren Matthew Ramsay sier blant annet dette:

– Våre industrikontakter i MWC er like overrasket som oss over at Apple er i denne situasjonen.

Som Bloomberg skriver, er Intel Apples førstevalg, selv om de da eventuelt vil komme 18 måneder senere til festen enn sine konkurrenter, og trolig mangle støtte for mmWave-frekvensen, som sørger for raskere 5G-hastigheter.

Kan være utdatert før den er lansert

Sjansen er altså stor for at konkurrentenes brikker vil være langt bedre enn Intel-brikkene som brukes i de første 5G-klare iPhone-modellene. Apple kan heller ikke velge Huaweis 5G-baserte brikker, og MediaTek er enda lengre bak enn Intel.

Så; Qualcomm. Den bitre striden til tross; Apple kan bli tvunget til å komme til enighet med sin argeste konkurrent. Analytikeren i Cowen nevner også muligheten for at Apple kjøper ut Intels 5G-avdeling og bringer utviklingen inn i sin egen fabrikk.

Å kjøpe Intels 5G-avdeling kommer i så fall ikke til å bli billig. Det kan også forsinke Apple ytterligere på grunn av all logistikk et slikt oppkjøp medfører.

Det blir med andre ord svært spennende å se hvilke 5G-brikker vi finner i neste års iPhone-modeller.

Hva tror du Apple ender opp med å gjøre?

Kilde:
Bloomberg

Annonse