Nye Microsoft Edge ser veldig likt ut som Google Chrome - om det foretas endringer må vi bare vente å se på.
Nye Microsoft Edge ser veldig likt ut som Google Chrome - om det foretas endringer må vi bare vente å se på.

Annonse


Oisann – ser du likhetene med Google Chrome?

Sent i 2018 fikk du kanskje med deg at Microsoft la fram en plan om å bygge Edge-nettleseren fra bunnen av, og heller basere denne på Chromium-plattformen. Nå ser det ut til at ting begynner å ta form, og det første som slår oss er at nettleseren rett og slett minner om Google Chrome.

Bruker de samme knappene

For mens nåværende Edge-nettleser har sitt eget design med særegne trekk så kan du ikke klandres for å se en slående likhet mellom den nye versjonen som fremdeles er under utvikling, sammenlignet med Googles populære Chrome-nettleser.

Eksempelvis finner man de samme knappene for hjem og refresh-knapp samt navigering fram og tilbake, i tillegg til at det er brukt favoritt-knappen i øvre høyre hjørne samt profilbilde tilhørende personen som styrer økten.

Tester utvidelser

Det er nettstedet Neowin som har fått tak i skjermbildene som viser grensesnittet ved oppstart av nettleseren i tillegg til oversikt over noen av innstillingene som finnes. Microsoft virker fremdeles til å være et stykke unna det ferdige produkt, og ut i fra bildene å dømme holder de blant annet med å implementere støtte for utvidelser samt synkronisering mellom enheter.

Annonse
Microsoft-ansatte er selv i full sving med å teste den nye nettleseren, men det er ikke kjent når vi vanlige folk får kaste oss uti. Inntil videre kan du likevel melde deg opp til Microsoft Edge sitt Insider-program og muligens få prøve den nye nettleseren i beta når det er klart.

Kilder:
Neowin
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse