frp apple
Apple mener Frps logo har altfor mange likheter med deres eple.

Annonse


Apple og Frp i logo-krangel

I september i fjor mottok Patentstyret en søknad fra Fremskrittspartiet om å registrere sin eplelogo som en merkevare.

Etter at varemerket er godkjent fra Patentstyret, er det normal praksis at andre selskaper får to måneder på seg til å komme med innsigelser mot godkjenningen.

– Egnet til å forveksles

Vi tipper Frp ikke hadde regnet med at selveste Apple skulle komme på banen i denne sammenhengen, men det gjorde de, ifølge VG.

10. desember skal Apple ha klaget inn avgjørelsen. Trine Greaker Herzog representerer Apple gjennom firmaet Bryn Aarflot.

Annonse
I et brev sendt til Patentstyret i desember skriver Herzog blant annet at «Innsigelsen er begrunnet i at det registrerte merket er egnet til å forveksles med vår klients tidligere registrerte rettigheter».

Apple mener at Frps logo lett kan forveksles med en rekke av selskapets produkter, blant annet Apple Music og Apple Pay, i tillegg til offisielle Apple-logoen.

Frp: – Ingen fare for forvekslinger

Generalsekretær i Frp, Fredrik Färber sier til VG at striden handler om at partier har gjort grafiske oppdateringer på eplet som brukes i logoen, og at den er registrert i 10 nye klasser.

– Hoveddelen av de klassene vi har varemerkeregistrert eplet vårt i omfatter politisk virksomhet, utdanningsvirksomhet og så videre. Men vi vil også beskytte logoen vår for bruk på valgkampeffekter, klær og andre småartikler, sier Färber.

Apple skal ha innsigelser på flere av disse klassene, ifølge VG.

– Vi er innstilt på å løse dette og tror vi får til det. Frp har brukt vår eple-logo i om lag 30 år. Apple leverer datautstyr mens Frp driver med politikk. Her er det ingen fare for forvekslinger, sier han.

Frist til 12. mai

Apple og Frp må nå begrunne innsigelsene innen 12. mai. Dersom partene ikke kommer til enighet må Patentstyret foreta en ny vurdering.

– Hvis de ikke blir enige må Patentstyret gjøre en ny vurdering, sier Knut A. Bostad i Patentstyret, til VG.

 

Kilde:
VG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse