Lighthouse
Apple har sikret seg åtte patenter fra Lighthouse.

Annonse


Apple har sikret seg åtte patenter fra dette selskapet

Selskapet Lighthouse, som tidligere jobbet med sikkerhetskameraer, ble lagt ned mot slutten av fjoråret. Men Apple har sikret seg selskapets patent-portefolio – det skriver IAM.

Patentene beskriver en rekke ulike teknologier, der de fleste handler om å scanne og gjenkjenne ansikter. Det er nemlig noe Lighthouse har vært gode på.

Selskapets teknologi har blant annet kunnet skille barn fra voksne, og gjenkjenne katter ved hjelp av kunstig intelligens.

Bedre Face ID

Så hva skal Apple med disse åtte patentene? Kanskje er det snakk om å bruke teknologien for å forbedre Face ID, uten at det er bekreftet på noen som helst måte. Det ville i hvert fall overrasket oss om Apple hadde lansert et overvåkningskamera, selv om det selvfølgelig ikke er noen umulighet.

Annonse
Men vi setter pengene på bedre Face ID. Lighthouse-teknologien er blant annet i stand til å gjenkjenne ansikter fra en større distanse enn Face ID er i dag, så kanskje kan Apple dra nytte av dette i sine produkter.

Det ryktes også at neste iPhone-utgave kommer med et nytt 3D-kameraoppsett, som benytter seg av en laserscanner for å analysere dybdeinformasjon fra en lengre distanse. Teknologien forventes å kunne bidra til bedre AR-funksjonalitet og bedre portrettbilder.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse