Court Apple Qualcomm
Apple og Qualcomm har møttes i retten mange ganger iløpet av det siste året.

Annonse


Har Apple brutt patentreglene? Nå skal striden avgjøres

Kampen mellom Apple og Qualcomm kan nesten se ut til å være endeløs, men nå ser det ut til at den bitre striden kan nærme seg en avgjørelse, i hvert fall når det gjelder en av problemstillingene.

Krever skadeomkostninger for en halv million iPhone-enheter

I dag begynner nok en rettssak mellom partene – en rettssak som skal ende opp med et svar på følgende spørsmål:

Har Apple misbrukt Qualcomms brikkepatenter i sine iPhone-modeller?

Det er i hvert fall det Qualcomm mener. Selskapet har saksøkt Apple fordi de mener at sistnevnte har brutt reglene for tre av deres patenter. Qualcomm vil ha 1.41 dollar i erstatning for hver iPhone Apple har solgt mellom midten av 2017 og høsten 2018.

Annonse
Analytikere tror det kan dreie seg om en halv million enheter.

Krangler om batteribesparende teknologi

Rettssaken skal etter planen vare i åtte dager, ifølge Reuters, som skriver følgende:

«U.S District Judge Dana Sabraw vil åpne en åtte dager lang rettssak som begynner mandag. Der vil det avgjøres om Apple har brutt Qualcomms patenter som går ut på å få telefoner til å skru seg på raskere, og spare batteri under oppgaver slik som å spille spill. Qualcomm hevder at telefoner med Intel-brikker, som kobler seg til trådløse mobilnettverk, bryter disse patentene».

Apple har ifølge rettsdokumenter svart at de ikke er enige i at patentene er gyldige, og hevder videre at de heller ikke har misbrukt dem. ¨

Misbruk av monopol-posisjon?

Den største striden skal imidlertid opp for retten neste måned. Bakteppet for den kommende rettssaken er et Apple beskylder Qualcomm for å ha misbrukt sin posisjon for å drive urettferdig konkurranse. Apple mener brikkeprodusenten har gitt urettferdige vilkår for iPhone-produsenten. Dette gjelder blant annet at Qualcomm har krevd patent-royalties både når Apple har kjøpt brikker fra dem, og når brikkene har blitt brukt i telefoner Apple produserte.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse