Bildet viser en Huawei Mate X - blir Apples svar på foldbare telefoner lik denne?
Bildet viser en Huawei Mate X - blir Apples svar på foldbare telefoner lik denne?

Annonse


Slik skal Apples foldbare unngå skade i kulda

Markedet for foldbare smarttelefoner ser ut til å være i full sving etter at Samsung og Huawei har kunnet vise frem det som begge på sett og vis imponerte oss i stor grad. Naturligvis er vi spente på å se hva Apple klarer å produsere på denne fronten, men vi har allerede noen indikasjoner på hvordan den kan bli seende ut.

Kan skades i kulden

Et patent som har kommet fram i registrene i dag viser tilsynelatende Apples tiltak for å få bukt med det store problemet som er at foldbare skjermer kan være utsatt for skade dersom de brettes i kalde temperaturer – av patentet går det fram at har selskapet noen løsninger for nettopp dette.

Blant løsningene og det som kommer frem i patentet er at man kan varme opp det område på smarttelefonen som kan brettes, ved å lyse opp pikslene i det aktuelle området. Alternativt er det listet opp alternativer i både “oppvarmingselement” eller en annen form for “varmestruktur” uten at Apple gikk mer i detaljer på disse.

Annonse
Magneter som hindrer bevegelse

I patentet finnes også en løsning ved bruk av magentiske holdere som hindrer både folding ut og inn for å unngå skade på skjermen, i temperaturer som er betydelig mindre enn romtemperatur.

Hvordan det ender opp med å bli finner vi ut av når Apple endelig lanserer sin egen foldbare telefon. En analytiker i Bank of America fortalte i fjor at Apple jobber med en foldbar telefon de kommer til å lansere i 2020, men disse opplysningene er ikke bekreftet.

Kilder:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse