Om Reddit bestemmer seg for å implementere funksjonen så kan du gi og motta pengegaver på forumet.
Om Reddit bestemmer seg for å implementere funksjonen så kan du gi og motta pengegaver på forumet.

Annonse


Nå tester Reddit noe helt nytt

Om du ofte besøker nettsamfunnet Reddit så har du sikkert lagt merke til at man kan gi hverandre gaver i form av gull og i senere tid platina og sølv, der man kjøper disse for ekte penger, men som mottakerne får kun som et symbol for heder og ære.

Kun én bruker har funksjonen aktivert

Nå er nettsamfunnet på vei til å gjøre en endring som kan endre det for godt: Reddit introduserer mulighet til å gi hverandre tips i form av ekte penger der de som står på den andre enden faktisk mottar pengene.

Inntil videre så er det bare én bruker på hele nettsamfunnet som har funksjonen aktivert – nemlig brukeren shittymorph som på sett og vis har blitt en kjendis på plattformen opp gjennom årene. Han har sin egen subreddit der abonnentene kan gå inn og donere pengegaver til personen, som illustrert under:

Annonse
Ikke garantert

Til Engadget forteller en talsmann i Reddit at de ofte kjører i gang eksperimenter som dette for å potensielt implementere det på nettstedet, samtidig som vedkommende insisterer at det ikke nødvendigvis betyr at funksjonen garantert blir bakt inn.

Tar en stor andel selv

Alle som følger r/shittymorph kan altså gå inn og finne en kommentar fra brukeren som de deretter kan trykke “tip”-knappen på for å gi en pengegave med standardgavene på 3, 5 og 10 dollar, samt muligheten for å taste inn et spesifisert beløp – opptil 100 dollar.

I kommentarfeltet skriver Reddit-administatoren at 78,5 prosent av pengene går til mottakeren mens 18,5 prosent går til Reddit, og de resterende tre prosentene går til Stripe – leverandøren av betalingstjenesten.

Kilder:
Engadget
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse