Motorola-RAZR-2019
Dette patentet viser at Motorola jobber med en brettbar enhet.

Annonse


Razr-telefonen gjør trolig comeback – denne gangen med en stor nyhet

Motorola har i likhet med mange andre mobilprodusenter fattet interesse for brettbare enheter. Selskapet har likevel valgt å være forholdsvis tause om utviklingen av en slik enhet.

Overfor Engadget letter nå visepresident i Motorola, Dan Dery, på sløret, og snakker for første gang om selskapets ambisjoner.

– Vi begynte å arbeide med brettbare enheter for lenge siden. Og siden har vi vært gjennom mange varianter.

Vil ikke komme for sent til festen

The Wall Street Journal har antydet at Motorolas brettbare kommer til å bli lansert i slutten av februar, men det ser altså ikke ut til å skje. Men det er ikke sikkert vi må vente så veldig lenge.

Annonse


– Vi har ingen intensjon om å komme senere enn de andre ut i markedet, sier Dery.

Det som er litt spennende med Motorolas brettbare, er at den trolig vil skille seg fra enhetene vi har sett fra Samsung og Huawei. Motorolas variant vil sannsynligvis være en klapptelefon med en stor intern skjerm som kan brettes sammen. Det hele vil i stor grad minne om en tradisjonell Razr-telefon – bare at denne gangen er skjermen heldekkende og brettbar.

– For enkelt å lage riper i skjermen

Dery forteller også at Motorola har utforsket flere design-varianter for en brettbar skjerm, inkludert en enkelt skjerm som kan brettes to ganger.

Årsaken til at selskapet ikke velger å gå for en lignende løsning som Samsung og Huawei, er panelets sårbarhet.

– Vi har testet en pastikk OLED-enhet med en plastikkfilm på toppen. Men det faktum at du berører denne typen skjerm med neglene gjør at du skraper den opp. Skjermen får et veldig kort liv, den begynner å dø så snart du har pakket den ut av esken. Men skjermen er vakker. Den første dagen er den vakker, sier Dery.

 

Kilde:
Engadget