Chrome får bedre hurtigminne slik at det tar mindre tid å gå tilbake til forrige nettsted.
Chrome får bedre hurtigminne slik at det tar mindre tid å gå tilbake til forrige nettsted.

Annonse


Med denne funksjonen ligger Google flere år bak Safari og Firefox

I et innlegg forteller Chrome-teamet at de er i ferd med å overhale hurtigminnet som er å finne i Chrome-nettleseren i et ledd for å gjøre nettleseren raskere enn noensinne. Endringen blir først og fremst merkbar i de tilfellene der du blar fram og tilbake i fanene du har åpnet – en egenskap som både Firefox og Safari har hatt en god stund.

Superraske overganger

Slik det fungerer i dag så samler Chrome alt det som utgjør en nettside du har vært på i hurtigminnet – alt fra bilder til CSS-innhold, men Google har ikke optimalisert det til å være en forkortet prosess neste gang du lader siden.

Det nye “chache”-verktøyet kalles “bfcache” (som for øvrig står for back/forward-cache) og endrer prosessen ovenfor, slik at nettleseren fanger opp hele nettstedet slik du forlot det og gjengir innholdet på samme måte når du går tilbake til siden. I stedet for at siden lastes ned på nytt så oppfører den seg som om den ble satt på pause, og fortsetter videre der du slapp når du returnerer. Dette gjelder bare for sider du nylig har besøkt, og fungerer kun når du trykker de innebygde fram- og tilbakeknappene.

Google forteller at disse prosessene likevel representerer en så stor andel av surfetiden at det løsner opp en del tid, med 10 prosent på PC og rundt 19 prosent på mobil.

Annonse
Denne måten å utføre cache-innsamling på har Safari og Firefox ifølge Ars Technica drevet med siden henholdsvis 2002 og 2005.

Kilde:
ArsTechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse