huawei mate.
Huawei Mate X ble vist frem forrige uke. Designet er ganske forskjellig fra Samung Galax Fold, men Huawei hadde opprinnelig en prototyp som lignet med Fold.

Annonse


Huaweis første brettbare prototyp lignet på Galaxy Fold: – Den ble altfor tung

Toppsjefen for Huaweis mobilavdeling har snakket med Business Insider om deres brettbare Mate X.

– Prototypen var ikke god

I intervjuet kommer Richard Yu med noen interessante avsløringer, som for eksempel at selskapet opprinnelig hadde utviklet en prototyp som lignet på Galaxy Fold.

Huawei skal imidlertid ikke blitt fornøyd med dette designet, som den gang bestod av to skjermer, slik Galaxy Fold gjør den dag i dag.

– Den (prototypen, journ. anm) var ikke god. Jeg føler at to skjermer – en på fronten og en på baksiden – fører til at telefonen blir for tung, sier Yu til nettstedet, og referer til Galaxy Fold.

Annonse
Tre prosjekter samtidig

Huawei har testet mange ulike design i arbeidet med å utvikle sin første brettbare mobil myntet på forbrukere.

– Vi hadde en rekke løsninger, men gikk bort fra dem. Vi hadde tre prosjektet gående samtidig. Vi hadde til og med noe som var bedre enn Galaxy Fold, men som ble avsluttet av meg personlig.

I motsetning til Samsung består Mate X av bare én brettbar skjerm, som lar telefonen gå over til nettbrettmodus.

Begge de to brettbare enhetene ble vist frem i forrige uke. Galaxy Fold lanseres iløpet av våren, og Mate X til sommeren.

For tidlig å kåre en vinnner

Analytikeren Frank Gillet i selskapet Forrester, påepeker at svært få har hatt anledning til å teste selskapenes brettbare enheter, men personlig synes han Huaweis Mate X har et bedre design.

– Huaweis brettbare nettbrett ser bedre ut ved første øyekast fordi den er tynnere og har en større skjerm i telefon- og nettbrettmodus, sier Gillet til Business Insider.

– Og det er sannsynlig at det utbrettbare designet påvirker skjermen mindre enn Samsungs løsning. Men bare tiden vil vise. Det er for tidlig å diskutere hvilken som er best før vi alle har fått prøve reelle produksjonsenheter. Dette er veldig tidlige prototyper, som aldri vil se så bra ut som ferdige produkter, sier han.

Er du enig i at Mate X ser bedre ut? Si din mening i kommentarfeltet.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse