BlackBerry vendte fokuset fra maskinvare til programvare for en stund tilbake.
BlackBerry vendte fokuset fra maskinvare til programvare for en stund tilbake.

Annonse


Går etter Twitter med patentanklager

Et år etter at BlackBerry-selskapet tok rettslige skritt mot Facebook med påstander om at det sosiale mediet hadde misbrukt patentene deres så tar den kanadiske smarttelefonprodusenten kampen opp mot Twitter i samme slengen, med beskyldninger om at mikrobloggingtjenesten har kopiert seks av deres patenter på ulovlig vis.

Påført skade

Blant patentene de mener har blitt misbrukt er bruk av push-varslinger, spesifikke markedsføringsteknikker på mobil og muligheten til å gjøre varslinger av utvalgte sorter lydløse.

I dokumentene kommer det frem at BlackBerry anklager Twitter for å bruke noen av de funksjonene som har gjort BlackBerry-telefoner så kommersielt suksessfullt som det har blitt, og på den måten ført til at kunder styrer unna produktene og tjenestene deres. Hvor dette bærer hen gjenstår bare å se, men det er verdt å merke seg at selskapet nærmest har gått amok med anklager om patentmisbruk.

Snap og Facebook også anklaget

I tillegg til at de anklaget Facebook for patentbrudd så tok de også opp en kamp mot Snapchat for det samme. Førstnevnte fikk oppleve å bli anklaget for å ha tatt til seg en rekke funksjoner i meldingstjenesten deres med eksempler gitt i uleste meldinger og meldinger i spill, samt tagging av venner og familie i bilder. Snap på sin side ble beskyldt for å ha brutt med blant annet bruken av kartet med ulike venners posisjoner.

Annonse
Det er uvisst nøyaktig hvordan BlackBerry-selskapet ser for seg å kompenseres, men i Facebook-tilfellet ønsket de økonomisk oppreisning for skader selskapet hadde påført.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse