Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BlackBerry vendte fokuset fra maskinvare til programvare for en stund tilbake. (Ill.: BlackBerry Limited)

Går etter Twitter med patentanklager

Følger etter Facebook og Snap.

Et år etter at BlackBerry-selskapet tok rettslige skritt mot Facebook med påstander om at det sosiale mediet hadde misbrukt patentene deres så tar den kanadiske smarttelefonprodusenten kampen opp mot Twitter i samme slengen, med beskyldninger om at mikrobloggingtjenesten har kopiert seks av deres patenter på ulovlig vis.

Påført skade

Blant patentene de mener har blitt misbrukt er bruk av push-varslinger, spesifikke markedsføringsteknikker på mobil og muligheten til å gjøre varslinger av utvalgte sorter lydløse.

I dokumentene kommer det frem at BlackBerry anklager Twitter for å bruke noen av de funksjonene som har gjort BlackBerry-telefoner så kommersielt suksessfullt som det har blitt, og på den måten ført til at kunder styrer unna produktene og tjenestene deres. Hvor dette bærer hen gjenstår bare å se, men det er verdt å merke seg at selskapet nærmest har gått amok med anklager om patentmisbruk.

Snap og Facebook også anklaget

I tillegg til at de anklaget Facebook for patentbrudd så tok de også opp en kamp mot Snapchat for det samme. Førstnevnte fikk oppleve å bli anklaget for å ha tatt til seg en rekke funksjoner i meldingstjenesten deres med eksempler gitt i uleste meldinger og meldinger i spill, samt tagging av venner og familie i bilder. Snap på sin side ble beskyldt for å ha brutt med blant annet bruken av kartet med ulike venners posisjoner.

Det er uvisst nøyaktig hvordan BlackBerry-selskapet ser for seg å kompenseres, men i Facebook-tilfellet ønsket de økonomisk oppreisning for skader selskapet hadde påført.

Kilde:
Engadget

Stikkord: blackberry, facebook, patent, patentbrudd, snap, snapchat, twitter