Sony krever 144 000 kroner fra Playstation-pirat
"Den hellige gral" for piratkopiering på PS4 ble lansert i februar i fjor.

Annonse


Sony krever 144 000 kroner for to solgte pirat-konsoller og spill

Sony Interactive Entertainment ønsker over 140 000 kroner fra en mann i California som videresolgte Playstation 4-konsoller med piratspill.

“Den hellige gral”

Sommeren 2017 (og senere i februar 2018) var dårlige nyheter for Sony hva angitt konsollens sikkerhet, da konsollen frem til den tid hadde vært umulig å “sideloade” med piratspill – så sikker var konsollen lansert i november 2013.

Søksmålet mot mannen, Eric Scales, ble først meldt inn oktober i fjor. Mannen med kallenavnet “Blackcloak13” nyttegjorde visstnok handelsplassen eBay for å selge konsollen med reklamensloganet “at nå behøver du ikke lenger betale for spill”.

Scales svarte aldri på søksmålet. Det er av den grunn Sony nå har sendt ut kravet om erstatning.

Annonse
1700 kroner per piratspill

Det var ikke akkurat noe storsalg dette, da kun to konsoller er inkludert i søksmålet. De søker 800 dollar per konsoll, og 200 dollar per piratkopierte spill – 76 i alt, noe som til slutt blir til 16 800 dollar.

Sony mener beløpet faktisk er snilt, da de unngikk å inkludere i saken et salg av påståtte 170 spill inkludert i en konsollpakke. Selskapet søker også tilbake penger for egne advokatutgifter, nærmere bestemt nesten 3500 dollar.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse