Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den nye funksjonen som gjør at du kan slette historikken din kommer senere i år,. (Ill.: Pexels)

Snart kan du slette historikken din en gang for alle

«Clear history» heter funksjonen.

I fjor annonserte Facebook-sjefen Mark Zuckerberg at selskapet er på vei til å introdusere en funksjon på det sosiale mediet som tillater deg å slette all interaksjon har hatt med ulike nettsteder og tredjepartsapplikasjoner på plattformen.

Kommer i år

Nå er det klart at funksjonen blir implementert senere i år, ifølge David Wehner i Facebook.

Funksjonen ble det for første gang snakk om under Facebooks F8-konferanse i mai der Zuckerberg forklarte at «clear history»-funksjonen fungerer tilsvarende slik man sletter loggen eller cookies i nettleseren, i tillegg til at man skal kunne hindre Facebook fra å lagre slik informasjon i det hele tatt – der det negative blir at man må logge inn på enhver nettside på nytt for eksempel.

Vanskeligere med reklamer

Da Wehner nylig under en konferanse pratet om den nye funksjonen så forklarte han også at verktøyet gjør det vanskeligere for Facebook å gi brukere relevante reklamer. Implementeringen av verktøyet er et ledd i selskapets forsøk på å rette opp i ting etter Cambridge Analytica-skandalen tidlig i 2018.

Kilde:
Neowin

Stikkord: Cambridge Analytica, clear history, facebook, funksjon, zuckerberg