Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nubia Alpha lanseres i Europa i april, mens mobilen med "hemmelig" skjerm på baksiden, X, kun lanseres i Kina, (Ill.: ITavisen/Ole Magnus Kinapel)

Her er klokka med OLED-panel som brettes rundt armen din

Barcelona (ITavisen:) Og sjekk ut mobilen med hemmelig skjerm på baksiden.

Nubia Alpha er en ny smartklokke som gjør ting litt annerledes enn hva vi er vant med.

Har alt, men er den funksjonell?

For i stedet for en digital urskive, som mer eller mindre ser ut som et tradisjonelt armbåndsur, brettes den 4 tommer store OLED-skjermen rundt håndleddet.

Oppløsningen er på 960 x 192(4,01″), noe som gir et format på 5:1. Enheten drives av Nubias eget Android OS som lar brukeren bla i innholdet, og se det, uansett vinkel.

Ikke kortere batterilevetid enn vi er vant til, i det minste

Vi er litt engstelige for ytelsen, da den kun har en Snapdragon Wear 2100 (fra 2016), men i det minste har den 1GB RAM (det samme som Apple Watch Series 4), 8GB lagringsplass og et 500 mAh-batteri (som støtter hurtiglading).

Nubia lover fra en til to dager normal bruk.

Sjekk ut Nubia Alpha i vår video fra Mobile World Congress og Nubias helt, helt spesielle mobil X (tro oss – denne har noe helt spesielt på lager – artikkelen fortsetter under videoklippet)

Gest-styring

Enheten har, som seg hør og bør grunnet den helt spesielle skjermen, et helt unikt gest-system: du kan veive fingeren over enheten for å bla opp og ned, og fra venstre til høyre.

Til forskjell fra en rekke smartklokker, blant annet Apple Watch, har denne et 5MP-kamera for bilder og film, og fungerer også som treningskompis med innebygget pulsmåler.

Det lanseres to modeller: en med kun Bluetooth, og en med sSIM-støtte.

Lanseringen vil finne sted i april, inkludert i Europa. Pris: 449 euro (4300 kroner) for den med Bluetooth.

Stikkord: Mobil, mwc19, smartklokke