Guvernøren i California vil at selskaper som Google og Facebook betaler deg når de selger opplysningene dine videre.
Guvernøren i California vil at selskaper som Google og Facebook betaler deg når de selger opplysningene dine videre.

Annonse


Om denne loven trer i kraft så endrer den internettopplevelsen din for alltid

Utallige selskaper du forbinder med internettet samler inn og selger opplysninger om deg, enten du vil eller ikke, og ditt eneste valg nå er å slutte å bruke tjenestene deres.

Bør betale dividende

Dette vil guvernøren i California gjøre noe med, med begrunnelse i at det bør finnes et bedre forhold mellom brukeren og selskapene, der selskapene som oppnår fortjeneste på salg av opplysningene dine skal forplikte seg til å gi deg en andel av dette, en andel han kaller “datadividende”.

Under tale den 12. februar uttalte Gavin Newsom at det er underforstått at personopplysninger som kommer frem på denne måten er av stor verdi, og at det således tilhører brukerne selv. Ideen er derfor å betale brukerne for å ha tilgang til opplysningene deres, enten gjennom å la dem selge det direkte eller å pålegge avgifter til selskaper som tjener penger på brukerdata.

Ideen har sirkulert før

Det er forsåvidt ingen ny idé: akademikere har lenge fundert på tanken, og det ble forsøkt implementert i Washington for to år tilbake.

Annonse


Newsom sitt forslag er annerledes i det diskusjonen om personvern er viktigere enn noensinne, og et stort problem ifølge guvernøren er at det hittil ikke har vært en stemme for å pålegge selskapene et ansvar om å betale selve brukerne – de det går utover.

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse