Google Assistant
Google har stor tro på at en dedikert Assistant-knapp er veien å gå.

Annonse


Over 100 millioner enheter får denne knappen i år

Google jobber iherdig for å få flere mobilprodusenter til å implementere en dedikert Assistant-knapp på deres enheter.

Disse produsentene er med

Selskapet har inngått noen lukrative avtaler som skal bidra til å sette fart på denne prosessen. Nå har Google avslørt at de forventer at over 100 millioner enheter som blir solgt i år, vil inneholde en slik Assistant-knapp.

LG og Nokia er blant produsentene som vil tilby dette til sine Android-kunder. Både LG G8, K40 og Nokia 3.2 og 4.2 vil ha en egen Google Assistant-knapp som kan brukes for å få tilgang til den digitale assistenten.

Xiaomi, TCL og Vivo vil også gjøre det samme med sine respektive nye modeller som kommer senere i år.

Annonse
Litt sånn som Bixby, men får du lov til å gjøre dette?

Knappens funksjonalitet ligner i stor grad på Samsungs Bixby-knapp. Det er ingen hemmelighet at denne knappen ikke er like høyt elsket av alle.

Heldigvis har Samsung annonsert at brukerne vil kunne omdefinere Bixby-knappen til å utføre andre oppgaver enn hva den er satt til som standard. Om Google vil tilby lignende funksjonalitet vites ikke.

Fortsetter satsingen på ny SMS-standard

I tillegg til lovnaden om flere enheter med egen Assistant-knapp, understreket Google også at de vil fortsette med å rulle ut RCS (Rich Communications Services), teknologien som i fremtiden kan ende opp med å ta over for den tradisjonelle SMS-standarden.

Google opplyser at de jobber med både Samsung, Huawei, America Mobil, Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telenor og Vodafone for å rulle ut denne tjenesten, som i Norge er kjent under navnet SMS+ hos Telenor og Telia.

Tidligere i år kunne vi for øvrig melde at operatørene vil ha med Apple på laget også, og at sistnevnte selskap vurderer å hive seg på RCS-toget.

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse