Bli med da Sony viste oss de nye, laaange Xperia-mobilene
X1 var dessverre låst helt ned, men Sony mener at selv proffer vil få glede av videofunksjonene og det avlange panelet.

Annonse


Bli med oss da Sony viste oss de nye, laaange Xperia-mobilene

Sonys Richard Skogberg, nordisk presseansvarlig for Sony Mobile, viste ITavisen selskapets nye Xperia-mobiler, som nok en gang spiller på premium-følelsen.

Lanseringsinfo

Det er snakk om tre nye modeller: Xperia 1, 10, og 10 Plus. Felles for alle er at de har 21:9 format og det Sony omtaler som “CinemaWide”-panel.

“Xperia 1 lanseres mot slutten av våren 2019 i fargerne svart, lilla, grå og hvit, og leveres med Android 9 Pie”, melder Sony.

“Xperia 10 lanseres i fargene marineblå, svart, sølv og rosa, mens Xperia 10 Plus lanseres i marineblå og svart. Både Xperia 10 og 10 Plus lanseres med Android  9 Pie i Norge allerede 1. mars, og de anbefalte utsalgsprisene er henholdsvis 3490 kroner 3990 kroner.”

Annonse
Se under videoklippet for mer informasjon fra Sony om toppmodellen.

Dette melder Sony om flaggskipet Xperia 1

“Takket være den 6.5-tommer store CinemaWide 4K HDR OLED-skjermen, kan du nyte filmer i det originale 21:9-formatet. Med Xperia 1 får du samme størrelsesforhold og fargegjengivelse som filmene er laget i, slik at du opplever dem akkurat slik filmskaperne har tenkt at de skal være.”

“Skjermen drives av Sonys prisbelønte BRAVIA TV-teknologi. X1 for mobil, med HDR (High Dynamic Range) remasteringsteknologi. Dette sikrer at alt du ser, inkludert strømmeinnhold, kan nytes med bedre kontrast, farge og klarhet”.

“Xperia 1 har en 10-bits tonegradering (8 bits med 2 bits utjevning) som kan gjengi en rekke farger uten forstyrrende bånd. Xperia 1 leverer dypere nivåer av sort, med mer naturlig fargegjengivelse.”

“Inspirert av Sonys profesjonelle mastermonitorers fargejustering, som brukes i ledende Hollywood-produksjoner, kan du nå oppleve enestående fargenøyaktighet med vår nye «Creator Mode» som gjengir innhold akkurat slik det ble opprettet. Bildeskjermen til Xperia 1 støtter også det brede fargerommet ITU-R BT.2020, samt DCI-P3 med fargegjengivelsesstandarden Illuminant D65.”

Xperia X1.
Xperia X1. (Ill.: Sony)

Dolby Atmos

“Den ultimate filmopplevelsen tas til et nytt nivå takket være Dolby Atmos multidimensjonale lyd, som gjengir lyd med en imponerende realisme. Lyden i Xperia 1 er kalibrert i samarbeid med Sony Pictures Entertainment.

Den store 21:9-skjermen gir deg den perfekte opplevelsen uansett hvilket mobilspill du foretrekker. Game Enhancer optimaliserer ytelsen og blokkerer uønskede varslinger, samtidig som du kan finne tips for spillet ditt online, parallelt med at du spiller.”

Trippelkamera

“Det avanserte trippelkameraet (12MP) gir deg muligheten til å ta bilder med proffkvalitet og er optimalisert for å takle de fleste situasjoner og lysforhold. 16 mm vidvinkel for landskap, en allsidig 26 mm-linse, samt et 52 mm-teleobjektiv (35 mm ekvivalent).

Xperia 1 kommer med BIONZ X for mobil, som bygger på teknikk fra Sonys populære α (“Alpha”)-kamera med utskiftbare linser. Algoritmer muliggjør verdens første AF på øye i en smarttelefon. I tillegg håndterer kameraet opptil 10 fps AF/AE-sporing (auto fokus og automatisk eksponering), noe som sikrer både riktig fokus og optimal eksponering. Ta bedre bilder i svakt lys med det lyssterke F1.6-objektivet og Dual Photo Diods-bildesensoren med 1,4μm piksler. Disse garanterer at bevegelige motiver forblir uskarpe, mens RAW-støyreduksjon sørger for vakre og skarpe bilder.”

“Xperia 1 tar også videoinnspilling til et nytt nivå takket være samarbeidet med ingeniørene i Sonys profesjonelle digitale kamera-divisjon, med varemerket CineAlta og deres Full Frame-filmkameraer «VENICE».”

“Med et profesjonelt brukergrensesnitt, arvet fra «VENICE», kan Cinema Pro filme med ulike parametere og fargeinnstillinger, akkurat som filmskaperne i Hollywood. De uttrykksbaserte, forhåndsdefinerte fargeprofilene har åtte ulike alternativer for stemninger i ulike filmstiler, alle med 4K HDR i 24 fps og 21:9-format. Xperia 1 lar deg også ta 21:9 stillbilder fra livevisning eller innspilte filmklipp. Det unike hybridstabiliseringssystemet kjører Optical SteadyShot ™ med en unik algoritme for å sikre jevne og stabile opptak.”

Skjerm og brikkesett

“Skjermens størrelsesforhold i 21:9 gir Xperia 1 et stilig design som omslutter den fantastiske skjermen. Dens slanke profil sørger for at den ligger behagelig i hånden. Den stive metallrammen, sammen med et slitesterkt Corning Gorilla Glass 6 på forsiden og baksiden, samt IP65 / IP68-sertifisering for vannmotstandiv, beskytter telefonen på best mulig måte.”

“Den unike 21:9-skjermen gir mer nyttig skjermplass og er ideell for å kjøre to apper samtidig. Dermed kan du både se og gjøre mer. Du kan raskt og enkelt starte multitasking ved hjelp av Side Sense, snarveien for multitasking, eller via talekommando.”

“Opplev utrolig ytelse og forbedret effektivitet med den nyeste Qualcomm Snapdragon 855 mobilplattformen, som tilbyr Gigabit LTE-hastigheter, med opptil 25 prosent  raskere CPU og opptil 40% høyere GPU-ytelse enn forrige generasjon. Snapdragon Elite Gaming håndterer enkelt prosessorintensive applikasjoner og spill. 3330 mAh batteri med høy kapasitet, kombinert med Smart Stamina, Battery Carev og Xperia Adaptive Charging, sørger for at du kan bruke telefonen hele dagen.”

Xperia 10 og 10 Plus.
Xperia 10 og 10 Plus.

Om 10 og 10+

“Både Xperia 10 og 10 Plus har et elegant, sømløst 21:9 Wide Full HD + skjermdesign, som er perfekt for både jobb og underholdning. Sonys intuitive grensesnitt – sammen med 6-tommers skjermen på Xperia 10, og 6.5-tommers skjermen på 10 Plus i 21:9-format – gjør det enkelt å bruke to applikasjoner samtidig.

Trykk og hold inne app-ikonet du ønsker å starte, eller bruk Side Sense, slik at du enkelt kan velge hvilke programmer du vil vise samtidig i multi-vinduet på skjermen.”

“Xperia 10 og 10 Plus ligger godt i hånden takket være deres slanke form, og de er enkle å holde og bruke. Både Xperia 10 og 10 Plus leveres med slitesterkt Corning Gorilla Glass 5, og den elegante formen kompletteres med en stilig metallfarge.

Med Xperia 10 og 10 Plus 21:9 sin filminnspillingsfunksjon i 4K kan du ta opp videoer i det samme størrelsesforholdet som brukes av profesjonelle filmskapere. Du kan også tilpasse bildeformatet til forskjellige situasjoner, ved å for eksempel velge 21:9 for å fylle hele skjermen, eller 1:1-formatet som er optimalisert for Instagram-innlegg.”

“Både Xperia 10 (13MP + 5MP) og 10 Plus (12MP + 8MP) kommer med to kameraer som lar deg ta bilder i høy kvalitet, med kunstnerisk Bokeh-effekt – der du får objektet i fokus og en pen, uskarp bakgrunn. Xperia 10 Plus har også 2x optisk zoom som fører deg enda nærmere motivene dine.

Både Xperia 10 og 10 Plus er fullspekket med avansert lydteknologi. Sonys Hi-res-lyd med LDAC-teknologi gir en enestående musikkopplevelse – selv når du lytter trådløst.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse