Jeff Williams har lang fartstid i Apple, og legger ikke skjul på at han er oppmerksom på beskyldninger om altfor dyre produkter.
Jeff Williams har lang fartstid i Apple, og legger ikke skjul på at han er oppmerksom på beskyldninger om altfor dyre produkter.

Annonse


Apple-topp sier han er klar over pris-bekymringer

Direktøren som har kontroll over de operasjonelle aktivitetene i Apple, Jeff Williams, ga i en tale til studenter uttrykk for at de er oppmerksomme på at mange mener selskapet overpriser produktene deres.

Spørsmål fra student

Under en samtale med studenter ved Elon University for noen dager tilbake svarte Williams på spørsmål fra studentene. Ikke overraskende så stilte en kar spørsmålet vi alle lurer på: har selskapet planer om å senke prisene sine på grunn av de store fortjenestemarginene som er avduket av forskjellige analytikere?

Tar ikke hensyn til utviklingskost

Til å begynne med svarte Williams at han ikke setter lit til rapportene som hadde meldt disse tallene, og at man ikke har tatt hensyn til kostnadene som har oppstått i forbindelse med utvikling av de ulike produktene:

“Historiene som fortelles om produktkostnadene våre har vært en forbannelse så lenge jeg kan huske. Analytikerne forstår ikke kostnadene rundt aktivitetene våre og hvor masse ressurser vi legger i utvikling av produkter.”

Hentet inn 10 000 personer

Med Apple Watch som eksempel forteller Williams at bare for å lage aktivitetsmåleren så bygget de et fysiolog-laboratorium med 40 helsearbeidere og ytterligere 10 000 personer som skulle ta del i aktivitetene for å utarbeide måleren.

Annonse
Til tross for dette fortalte Williams at de er bevisste på all oppmerksomheten prisene har, og bedyrer at Apple ikke er et eliteselskap – snarere et selskap som stiller alt og alle likt, med begrunnelse i blant annet at de har flere pågående prosjekter i utviklingsland.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse