Her er Huaweis første brettbare 5G-telefon.
Her er Huaweis første brettbare 5G-telefon.

Annonse


Her avslører Huawei sin brettbare 5G-telefon

Neste uke går Mobile World Congress av stabelen i Barcelona, og det er knyttet stor spenning rundt Huaweis kommende brettbare telefon.

Mate X

Vi vet at selskapet kommer til å vise frem en brettbar 5G-enhet, men selskapet kan ha avslørt enheten ved et uhell allerede nå.

For en stor reklameplakat som er hengt opp der avdukingen skal finne sted, viser den foreløpig uannonserte enheten i all sin prakt. Telefonen får navnet Huawei Mate X. Det var Twitter-brukeren @gimme2pm som oppdaget reklamebanneret.

Bekrefter avduking under MWC

Huawei har bekreftet at de vil vise frem sin første brettbare enhet under MWC. Tidligere denne måneden uttalte selskapet følgende til flere av sine investorer:

Annonse


– Vi ser frem til å møte dere i Barcelona i februar, der vi vil avduke verdens første 5G-telefon med en foldbar skjerm.

Nå skal det sies at Samsung kom Huawei i forkjøpet, da selskapet tidligere denne uken avduket sin Galaxy Fold, som også er 5G-klar.

Annerledes brettemekanisme

Ut i fra bildene kan det se ut som at Huawei tar en annen tilnærming til sin brettbare enhet enn Samsung. Der Galaxy Fold består av to skjermer – en mindre skjerm på utsiden og en større skjerm på innsiden, ser Huawei ut til å ha ha en utbrettbar skjerm som utgjør to fungerende skjermer når den er lukket.

Detaljene om denne telefonen får vi trolig om bare noen dager. Det blir svært spennende å se hvordan Mate X blir sammenlignet med Galaxy Fold.

Kilde:
Engadget