Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BMW har store planer for fremtiden med el-satsingen sin. (Ill.: BMW)

– Vi skal gå seirende ut med el- og selvkjørende biler

BMW har store planer – ansetter 2000.

I et ledd av å gjøre selskapet til en klar vinner innen kampen om elektriske biler og selvkjørende biler så ansetter bilprodusenten 2000 nye folk ved Dingolfing-fabrikken.

Planlagt lansering i 2021

Under et arrangement kom den nye direktøren ved BMWs Dingolfing-avdeling med en annonsering til glede for mange:

«Vi vil, og vi skal, ende opp seirende i bransjens teknologiske forvandling. Og vi kommer til å fortsette med å innovere innenfor el-mobilitet og autonom kjøring. Over de neste par årene kommer vi til å øke Dingolfing-baserte arbeidsplasser innen produksjon av komponenter til elektriske kjøretøy, med opptil 2000.»

iNEXT-konseptet ser ut til å være den første el-satsingen til BMW etter lansering av i3 i 2013. Bilen vil bli den første helelektriske som produseres i Dingolfing, og er ventet å kombinere alt man har å by på innen ny bilteknologi: hundre prosent elektrisitet, alltid tilkoblet og i stor grad automatisert. Det er planlagt lansering i 2021, og den tyske bilgiganten forteller at de har satt inn omfattende investeringer for å få det til å gå.

Ny plattform

BMW er for øvrig midt i arbeidet med å skape en felles plattform for produksjon av både elektriske biler så vel som fossildrevne og hybridbiler – en plattform som vil gi selskapet langt mer fleksibilitet til å svare på etterspørselen i takt med endringer i denne.

Kilde:
Electrek

Stikkord: BMW, elbil, elektrisitet, elektrisk, hybrid, inext