Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft og Nintendo har samarbeidet før, så det ville ikke vært verdens største overraskelse dersom ryktet stemmer. (Ill.: Nintendo/YouTube)

Om dette ryktet stemmer så kan det være årets E3-høydepunkt

Spill: Xbox Game Pass til Switch? Ja takk.

Allerede i oktober fikk vi kjennskap til Microsofts visjon for spillfremtiden som i stor grad vil være preget av sky og strømming gjennom Project xCloud, men et ferskt rykte skal ha det til at dette kan bli langt større enn forutsett – med et samarbeid på tvers av plattformer.

Project xCloud til Switch?

Vi vet at Microsoft ønsker å la folket spille favorittspillene deres på hvilken som helst konsoll gjennom xCloud-prosjektet gjennom strømming av spill, og ryktet skal nå ha det til at strømmetjenesten blir å finne på Switch, hybridkonsollen til Nintendo.

Det har lenge blitt spekulert i at de to spillgigantene skal inngå et stort partnerskap av noe slags – ifølge YouTube-brukeren Direct Feed Games er det nettopp et slikt partnerskap vi er i ferd med å se. I videoen fortelles det at nyhetene vil bli annonsert i år.

En egen applikasjon

Partnerskapet kan innebære flere måter å gjøre det på: eksempelvis er det prat om at Microsoft kan finne på å lansere utvalgte Xbox-eksklusive spill til hybridkonsollen. Dette er snakk om spill som ikke nødvendigvis krever så mye prosessor- og GPU-kraft. Et spill som stadig dukker opp som en kandidat for en slik overføring er indie-tittelen Ori and the Blind Forest.

Spill som er mer krevende skal Microsoft ha en annen plan for: disse blir aktuelle for Switch-eiere ved at Microsoft introduserer en Game Pass-applikasjon med elementer fra Xbox Game Pass og Project xCloud som gjør at man kan strømme spillene som inngår i medlemskapet.

Begge vinner

Et slikt partnerskap vil sannsynligvis gagne begge selskapene positivt. For Nintendo er implementering av Game Pass en fin måte å hente store, tredjepartsspill til konsollen sin. På en annen side er det fordelaktig for Microsoft som kunne trengt en økning i inntektene som stammer fra abonnenter. Selskapet har den siste tiden vist økt interesse for å tilby tjenester fremfor fysiske produkter, så dette er i stor grad forenelig med ryktene.

Om selskapene inngår et samarbeid på denne måten gjenstår likevel å se, og alt bør naturlig nok tas med en klype salt inntil det kommer fra offisielt hold. Et bra tidspunkt for å annonsere en slik nyhet på kan eksempelvis være under årets E3.

Kilder:
Neowin
Direct-Feed Games

Stikkord: gaming, Microsoft, nintendo, nintendo switch, Spill, Xbox Game Pass, xbox one