Microsoft og Nintendo har samarbeidet før, så det ville ikke vært verdens største overraskelse dersom ryktet stemmer.
Microsoft og Nintendo har samarbeidet før, så det ville ikke vært verdens største overraskelse dersom ryktet stemmer.

Annonse


Om dette ryktet stemmer så kan det være årets E3-høydepunkt

Allerede i oktober fikk vi kjennskap til Microsofts visjon for spillfremtiden som i stor grad vil være preget av sky og strømming gjennom Project xCloud, men et ferskt rykte skal ha det til at dette kan bli langt større enn forutsett – med et samarbeid på tvers av plattformer.

Project xCloud til Switch?

Vi vet at Microsoft ønsker å la folket spille favorittspillene deres på hvilken som helst konsoll gjennom xCloud-prosjektet gjennom strømming av spill, og ryktet skal nå ha det til at strømmetjenesten blir å finne på Switch, hybridkonsollen til Nintendo.

Det har lenge blitt spekulert i at de to spillgigantene skal inngå et stort partnerskap av noe slags – ifølge YouTube-brukeren Direct Feed Games er det nettopp et slikt partnerskap vi er i ferd med å se. I videoen fortelles det at nyhetene vil bli annonsert i år.

En egen applikasjon

Partnerskapet kan innebære flere måter å gjøre det på: eksempelvis er det prat om at Microsoft kan finne på å lansere utvalgte Xbox-eksklusive spill til hybridkonsollen. Dette er snakk om spill som ikke nødvendigvis krever så mye prosessor- og GPU-kraft. Et spill som stadig dukker opp som en kandidat for en slik overføring er indie-tittelen Ori and the Blind Forest.

Annonse
Spill som er mer krevende skal Microsoft ha en annen plan for: disse blir aktuelle for Switch-eiere ved at Microsoft introduserer en Game Pass-applikasjon med elementer fra Xbox Game Pass og Project xCloud som gjør at man kan strømme spillene som inngår i medlemskapet.

Begge vinner

Et slikt partnerskap vil sannsynligvis gagne begge selskapene positivt. For Nintendo er implementering av Game Pass en fin måte å hente store, tredjepartsspill til konsollen sin. På en annen side er det fordelaktig for Microsoft som kunne trengt en økning i inntektene som stammer fra abonnenter. Selskapet har den siste tiden vist økt interesse for å tilby tjenester fremfor fysiske produkter, så dette er i stor grad forenelig med ryktene.

Om selskapene inngår et samarbeid på denne måten gjenstår likevel å se, og alt bør naturlig nok tas med en klype salt inntil det kommer fra offisielt hold. Et bra tidspunkt for å annonsere en slik nyhet på kan eksempelvis være under årets E3.

Kilder:
Neowin
Direct-Feed Games

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse