Er tanken om at Google skal ta opp kampen med Sony og Microsoft i spillmarkedet helt usannsynlig? Svaret kan vi få i mars i år.
Er tanken om at Google skal ta opp kampen med Sony og Microsoft i spillmarkedet helt usannsynlig? Svaret kan vi få i mars i år.

Annonse


Hevder Googles strømmekonsoll for spill avsløres neste måned

Google har nå annonsert at de vil holde en keynote 19. mars, under årets Game Developers Conference. Det er meget spennende, fordi det tidligere har versert rykter rundt en kommende spillkonsoll fra selskapet. 

Resultat av mange års arbeid

På denne tiden i fjor begynte det nemlig å dukke opp informasjon om en strømmekonsoll kalt Yeti. På det tidspunktet var det bare løse rykter, men stadig mer informasjon som har kommet frem i lyset, tyder nå på at Google faktisk har en større spillsatsning på vei.

Den nye informasjonen går ut på at Google vil avduke en endelig utgave av en spillmaskin som går under navnet «Project Yeti». Maskinvaren skal bestå av en strømmetjeneste som baserer seg på Googles Project Stream-teknologi.

Tidligere informasjon denne maskinvaren har gått ut på at Yeti får et design likt Chromecast. Nå derimot, hevdes det at designet har utviklet seg til å bli en fullverdig spillkonsoll med en dedikert kontroller.

Annonse


Vellykket testperiode over – skal være klare for å prosjektet til neste nivå

Google har allerede testet Project Steam i en begrenset gruppe i det amerikanske markedet. Da demonstrerte Google at det gikk an å spille en fullverdig utgave av Assassins’s Creed Odessey på enhver datamaskin, både PC, Mac og Linux. Det eneste kravet er Googles Chrome-nettleser eller Chrome OS, i tillegg til en 25Mbps internett-tilkobling.

Testingen av Project Stream ble avsluttet i janaur i år, og nå tyder mye på at Google er klar for å presentere en konsoll som baserer seg på teknologien.

Kan Google snu gaming-industrien på hodet?

Mange vil nok tenke at det er svært ambisiøst av Google å ta opp kampen mot PlayStation og Xbox, og det hele kan kanskje høres nesten litt utenkelig ut. Men et selskap på størrelse med Google, kan fort ende opp med å ha større sjanse for å lykkes, enn for eksempel MadBox, en annen konsoll som er ventet å komme iløpet av de neste årene.

Her kan du for øvrig se en demonstrasjon av Project Stream – videoen ble publisert i juni i fjor:

Kilde:
Gamepur

Annonse


Annonse


Annonse