Sjefen som ledet Nintendo til en rekke suksesser går av som pensjonist - Doug Bowser ny sjef
Etter nesten 13 år mener Reggie Fils-Aimé det er på tide å bruke mer tid på familien.

Annonse


Sjefen som ledet Nintendo til en rekke suksesser går av som pensjonist – Doug Bowser ny sjef

Etter nesten 13 år (den gang GameCube og Game Boy Advance var toppmaskinvare) er det slutt for suksessrike Reggie Fils-Aimé som Nintendo USA-toppsjef.

Ledet Nintendo med stø kurs

Fils-Aimé har gjort det svært godt under Nintendo, kun med unntak av Wii U (2012) som floppet, men så fulgte selskapet hans opp med Switch (2017) som ble en gigant-suksess som den første Wii-konsollen (2006).

Under Fils-Aimé lederskap unngikk selskapet å gå i fella, ved ikke å direkte-konkurrere mot grafikk-kongene Playstation og Xbox, men i stedet fokusere på det Nintendo alltid har vært gode på: spillbarhet.

Tidligere VP Doug Bowser, tar over

Annonse
Dette sier Nintendo og Fils-Aimé

Shuntaro Furukawa, president i Nintendo Co., Ltd., melder:

“Jeg setter stor pris på alt Reggie har gjort for Nintendo. Reggie er internt og eksternt kjent som en eksepsjonell leder. Vi er takknemlige for at han forlater virksomheten i god form og med medvind. Selv om vi vil savne ham, og vi ønsker ham det aller beste som pensjonist, er vi også glade for etterfølger er klar til å tiltre rollen. Doug Bowser og resten av laget vil sikre en sømløs overgang og fortsatt medvind for Nintendo. ”

“Nintendo vil være en del av hjertet mitt for alltid,” melder Fils-Aime i kveldens pressemelding, og legger til: “jeg er fylt med takknemlighet – for de utrolig talentfulle menneskene jeg har jobbet med, for muligheten til å representere et så flott merke, og mest av alt, å føle seg som et medlem av verdens mest positive og varige spillselskap. Selv om jeg ser frem til å gå av med både god helse og humoren inntakt, er dette ikke “game over” for meg, men i stedet “leveling up” for mer tid med min kone, familie og venner.”

Bowser:

“Det har vært min store lykke å jobbe med og bli veiledet av Reggie i fire år hos Nintendo of America. Vær trygg på at vi vil fortsette å bygge videre på arbeidet hans for å utvikle og utvide vårt merke, og fremme Nintendos globale oppdrag for å glade – det blir det mye av, også fremover”.

Doug Bowser er den nye sjefen for Nintendo USA.
Doug Bowser er den nye sjefen for Nintendo USA.

 

Kilde:
Nintendo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse