Samsungs brettemekanisme er trolig den beste verden har sett så langt. Men den er ikke problemfri.
Samsungs brettemekanisme er trolig den beste verden har sett så langt. Men den er ikke problemfri.

Annonse


Dette unnlot Samsung å fortelle deg om Galaxy Fold

Samsungs Unpacked-arrangement i går ble åpnet med introduksjonen av Galaxy Fold, selskapets første brettbare enhet.

Vi fikk blant annet se hvordan Fold sømløst kan gå over fra smarttelefonmodus til nettbrettmodus, noe som utvilsomt så stilig ut.

Denne detaljen manglet

Men det er noen detaljer Samsung lot være å snakke om. For eksempel åpningen som vil være synlig når enheten er brettet sammen. Det stemmer, selv om telefonen er lukket, vil ikke de to sidene være i 100 prosent i kontakt med hverandre.

SE VIDEO og les alt om Galaxy Fold

Annonse
Kan gjøre den mer sårbar

Det trenger ikke bare å være et problem rent estetisk, men kan også bidra til å gjøre Fold mer sårbar. Det er selve brettemekanismen som tvinger frem dette mellomrommet, som ligger an til å være på 3.2mm.

Problemet med åpningen er at enheten rett og slett kan bli ødelagt hvis det blir lagt for mye trykk på den ene siden, fordi det vil resultere i at sidene på telefonen blir presset sammen.

Kommer ikke utenom at den blir klumpete

Dette er for øvrig i tråd med det vi hørte tidligere i år. Under Mobile World Congress fikk nemlig en rekke forretningspartnere av Samsung ta en liten titt på Galaxy Fold. Allerede da uttrykte enkelte bekymring for holdbarheten. 

– Når den ikke er brettet sammen, viser den ingen tegn til at den har vært brettet. Men å brette den helt sammen, vil føre til at skjermen blir ødelagt, skal en person ha sagt.

Mellomrommet vil også gjøre Fold mer klumpete enn hva som er optimalt. For det er ingen hemmelighet at Fold ikke vil vinne noen pris for å være den tynneste enheten på markedet.

I sammenbrettet tilstand snakker vi her om en enhet som er opptil et par centimeter tykk. Det er mye for å være en smarttelefon/nettbrett i 2019.

Imponerende teknologi, men vi er fortsatt helt i spedbarnsfasen

Dette skal ikke ta fra Samsung at de i det hele tatt har klart å utvikle Galaxy Fold. Enheten er utvilsomt et av de aller mest spennende brettbare produktene for 2019, men det vil sannsynligvis ta flere år før brettemekanismen blir tilfredsstillende.

I mellomtiden er det kanskje fornuftig å sitte på gjerdet og se an utviklingen, spesielt med tanke på at Fold vil få en prislapp på rett i overkant av 17.000 kroner.

Gikk du glipp av Galaxy Fold-avdukingen i går? Her kan du se den:

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ

Dette sa Samsung selv om Galaxy Fold.

– Samsung skriver i dag neste kapittel i historiebøkene om mobilinnovasjon gjennom å forandre hva som er mulig i en smarttelefon. Galaxy Fold er en helt ny kategori som med vårt Infinity Flex Display åpner opp for helt nye muligheter, sier Even Amdal, sjef i Samsung Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse