Xiaomi tok litt inspirasjon fra Apple med bakgrunnsvalget sitt.
Xiaomi tok litt inspirasjon fra Apple med bakgrunnsvalget sitt.

Annonse


Xiaomi Mi 9 er annonsert med Snapdragon 855 og mer

Det kinesiske selskapet Xiaomi har annonsert deres siste flaggskip som er Mi 9. Selv om man kjente til haugevis av detaljer i forkant så er det likevel noen nyheter, og en liten flause som det kinesiske selskapet sannsynligvis aldri innser alvoret i.

Gigantisk skjerm

Nye Mi 9 kommer med en 6.39-tommers AMOLED-skjerm med oppløsning i Full HD+ hvor over 90 prosent av fronten er dekket med skjerm. Andre skjerm-nyheter innebærer at Xiaomi har brukt det som kalles Corning Gorilla Glass 6 for å beskytte skjermen fra uhell, samt såkalt “tåredråpe” på topp som deres løsning for kameraet i front.

Telefonen har systemomfattende mørkmodus som Xiaomi skryter av, med opplysningen om at denne funksjonen kan redusere batteribruken din med 83 prosent under maksimalt lysstyrke.

Annonse


Slik ryktene skulle ha det til

Det var bekreftet før annonseringen fant sted i natt, men likevel er det greit å nevne at Mi 9 er utstyrt med Qualcomm sin Snapdragon 855 og 3500mAh-batteri som også har støtte for 20W-hurtiglading.

Når det gjelder kameraoppsettet som finner sin vei til Mi 9 er det prat om tre kameraer på baksiden med 48MP hovedobjektiv samt et 20 megapikslers kamera i front. Mobilen kan filme 4K-kvalitet med 30 bilder i sekundet og saktefilm i 960 bilder i sekundet – en funksjon som for øvrig ble tilgjengelig på Mi 8 gjennom en oppdatering i desember.

Inspirert av Apple

En annen detalj som enkelte har påpekt er at Xiaomi åpenbart har latt seg inspirere av Apple i utformingen av sin dynamiske bakgrunn som forandres utover dagen: Xiaomi har flere farger og to varianter ekstra men det skal en veldig lite kreativ sjel til å for å se likhetstrekkene:

 

Xiaomi Mi 9 er tilgjengelig i tre farger og starter på rett i underkant av 4000 kroner for varianten med 6GB minne og 128GB lagring.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse