Slik skal Apple droppe Intel til fordel for ARM: alle apper skal fungere på iPhone, iPad og Mac
Innen 2021 vil alle apper fungere på alle Apples enheter, og det blir trolig ARM Mac-er å finne i butikkene allerede neste år.

Annonse


Slik skal Apple droppe Intel til fordel for ARM: alle apper skal fungere på iPhone, iPad og Mac

Et av Apples forsøk på å øke inntektene er å kombinere alle plattformene slike at utviklere kan programmere for mange enheter langt enklere enn i dag.

MacBook med ARM blir svært spennende.

Håpet er at dette vil øke økosystemet, interessen rundt alle plattformene og derfor også styrke iPhone, iPad og Mac-salget.

Og, selvsagt, øke andelen de tjener på utviklere som velger å selge sine programmer i App Store og Mac App Store (blir navnet innen 2021 bare Apple Store, som butikkene?).

Vi har allerede hørt i noen år, fra sikre kilder, at Apple jobber med overgangen fra Intel til ARM, men dette er et gigantisk prosjekt der en haug programvaren også må på plass, og ikke bare maskinvare. Likevel er dette nærmere enn forventet:

Annonse
Planen er å selge Mac-er allerede fra neste år med ARM-brikkesett.

Dette er planene

Senere i år, ifølge Bloomberg, skal Apple gjøre det mulig å porte iPad-apper til Mac med et nytt SDK som skal lanseres i juni i år under WWDC. Utviklere må fremdeles levere inn appene sine til App Store og Mac App Store, men kodebasen er lik.

Neste år er planen at iPhone-apper vil kunne flyttes over til Mac med nok et nytt SDK som skal avsløres i løpet av WWDC 2020. Apples utviklere har ikke overraskende funnet det utfordrende å flytte apper fra iPhone til Mac grunnet forskjellene i panel-størrelse.

Så kommer vi til 2021 da planen er at alle de tre plattformene deler samme underliggende kodebase, og som igjen betyr at utviklere kun sender en app til Apple og at iOS-apper kan lastes ned direkte fra Mac App Store.

Vi mener Apple har vært ganske så kjedelige i flere år nå, men kanskje mye av dette ligger i at de i det stille i lengre tid har jobbet mot å nå målet om en app-butikk og Mac-er med ARM? I så fall kan det ha vært verdt ventetiden.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse