Slike bilskilt kommer til å bli et vanlig syn i Australia fra og med neste måned.
Slike bilskilt kommer til å bli et vanlig syn i Australia fra og med neste måned.

Annonse


Se hva Australia introduserer

Om veldig kort tid så kan innbyggerne i Queensland i Australia spesialtilpasse sine bilskilt med emoji-figurer.

Naturlig å implementere

Personlige bilskilt med emoji-er blir tilgjengelig fra og med 1. mars, hvor man kan bestille disse fra Personalised Plates Queensland som har ansvar for personlige bilskilt i byen. Fra før av kunne hadde man stor frihet i utsmykkingen av sitt eget skilt, med blant annet farger, bakgrunn og logoer som eksempelvis kunne være tilhørende favorittsportslaget ditt.

Å utvide mulighetene til å også omfatte bruk av emoji-er var bare en naturlig måte å forbedre tilbudet på, ifølge en talskvinne for Royal Automobile Club i Queensland.

Koster flesk

For å ta i bruk slike figurer på skiltet så må man kombinere det med tall- og bokstaver, og det er i første omgang fem alternativer å velge mellom (blant annet latter-fjeset og gråte-emoji) som starter på rundt 3000 norske kroner.

Annonse


En jurist med tilhold i Queensland har uttalt seg om planen til PPQ, hvor han gir uttrykk for at det er en forståelig måte å hente inn mer ressurser på, men at det kanskje kan vise seg problematisk når man eksempelvis skal skrive ned registreringsnummeret etter en ulykke.

Kilder:
The Verge
PPQ

Annonse