Audi har en løsning som gjør at det ikke skal være nødvendig å støte på så mange røde lys.
Audi har en løsning som gjør at det ikke skal være nødvendig å støte på så mange røde lys.

Annonse


Slik trenger du aldri mer å stoppe for rødt lys igjen

Audi har en stund hatt et tilleggvalg på enkelte av sine biler som forteller deg hvor lenge et rødt lys du står overfor vil vare, men nå implementerer de en helt ny metode som gjør at du slipper røde lys i det hele tatt.

Gir smarte anbefalinger

Den tyske bilprodusenten lanserer Green Light Optimization Speed Advisory (GLOSA), et system som gir deg anbefalinger om fart på vei mot et lyskryss i et ledd for å redusere eller fjerne ventetiden ved trafikklys. Den samlede tiden du bruker ved lyskryss vil som helhet forkortes betraktelig.

Traffic Light Information-teknologien bruker bilens posisjon i kombinasjon med opplysninger om trafikklys for å beregne ideell kjørehastighet som deretter dukker opp på instrumentpanelet ditt og gjør at du i teorien kan redusere hastigheten og samtidig nå destinasjonen raskere ved at man blir plassert i en rekke med kun grønne lys.

Begrenset til USA i første omgang

Engadget skriver at TLI-teknologien og hastighetsforslag er en del av Audi Connect Prime på biler som er fra 2017 eller senere, utenom A3- og TT-modeller.

Annonse


Per dags dato er funksjonen tilgjengelig i begrensede områder i USA, deriblant Las Vegas, Los Angeles, New York, Portland og Washington D.C.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse