- Slik prøvde Huawei å stjele hemmeligheter fra Apple
Huawei skal ha prøvd å stjele Apple Watch og MacBook Pro-design og også prøvd å bestukke Apple-partnere for å hente ut informasjon om Apples interne virksomhet.

Annonse


– Slik prøvde Huawei å stjele hemmeligheter fra Apple

Ifølge The Information skal Huawei ha prøvd å lure til seg teknologi fra Apples smartklokke, blant annet.

– En rekke metoder avslørt

Måten de skal ha gjort dette på er å fortelle partner-produsentene til California-selskapet at de ønsket å legge inn store bestillinger – i stedet skal de ha brukt anledningen til å spionere på komponent-produksjonen.

De skal også ha fortalt produsenten at designet deres var ganske likt Apples, men samtidig ha nektet å dele tekniske tegninger. I stedet skal de ha spurt om komponent-kosten for å finne ut hvor mye Apple må betale for produksjonen og delene.

Hintet frempå?

I et annet tilfelle skal Huaweis utviklere ha sendt et bilde av en komponent og hintet frem om at de bare kunne foreslå “et design de allerede hadde kjennskap til”. Produsenten skal ha nektet å samarbeide.

Annonse
Det er også mistanker om at de skal ha prøvd å kopiere MacBook Pro sitt tynne hengsel-design, men produsentene skal ha oppdaget at designet var nær identisk Apples og derfor også nektet å produsere den for dem.

Huawei skal likevel ha fått viljen sin, etter å ha funnet en produsent som var villige til å produsere hengselet som er å finne i MateBook Pro.

Snakket med eks-medarbeidere fra Apple

Det skal også ha forekommet at Huawei skal ha betalt bestukket folk på gulvet i produksjonenslokalene i et forsøk på å få dem til å tegne det de ser der og smugle tegningene ut.

Andre eksempler på spionasje skal være å intervjue tidligere Apple-medarbeidere som er interesserte i en jobb hos selskapet, men i stedet bruke mesteparten av intervjuet på å lære så mye som mulig om konkurrenten.

 

Kilde:
The Information

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse