Britisk etterretning skal ha konkludert med at sikkerhetsrisikoen forbundet med å bruke 5G-utstyr fra Huawei kan takles.
Britisk etterretning skal ha konkludert med at sikkerhetsrisikoen forbundet med å bruke 5G-utstyr fra Huawei kan takles.

Annonse


Britisk etterretning har et annet syn på Huawei og 5G

I en upublisert rapport skriver den britiske etterretningstjenesten at det å bruke 5G-utstyr fra Huawei er håndterbart – dette faller nok ikke i god jord hos den amerikanske motparten.

– Finnes måter å håndtere trusselen på

The Financial Times har to kilder som er kjent med innholdet i rapporten hvor det blant annet gis uttrykk for at britiske National Cyber Security Centre (NCSC) har konkludert med at det finnes metoder å bruke 5G-utstyr fra Huawei samtidig som man tar sikkerhetsmessige tiltak som skal takle eventuelle risikomomenter. Utdypende detaljer omkring disse tiltakene er man ikke kjent med.

Rapporten som enda ikke publisert er nok et resultat av det store presset fra amerikanske myndigheter som i stor grad rettes mot vestlige nasjoner med en eneste stor anbefaling om å unngå bruk av teleutstyr fra det kinesiske selskapet. Selv har de sluttet med bruk av deres produkter i myndighetsrelatert arbeid for en stund tilbake, med oppfordring til allierte om å gjøre det samme.

Den store bekymringen er en lov fra 2017 som påbyr kinesiske selskaper om å samarbeide med landets myndigheter i tilfeller der de etterspør dette.

Annonse


Kan påvirke europeiske land

The Financial Times skriver at den britsiske etterretningstjenestens rapport kan påvirke europeiske lover som gjelder sikkerhetstiltak i forbindelse med potensiell spionasje fra utlandet.

Det er også interessant at Storbritannia er det eneste landet med tilhold i Europa som er medlem i etterretningsalliansen “Five Eyes” med kun fire andre medlemsland, og som sådan spennende å se hvordan amerikanske myndigheter reagerer på innholdet i rapporten, om de i det hele tatt finner på å gjøre dette.

Amerikanske myndigheter med klar Huawei-beskjed

Kilde:
The Verge

Annonse