Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google har publisert statistikk som viser hvor aktive de er i kampen mot utviklere som ikke opererer i henhold til retningslinjene. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Avslo applikasjonssøknader på kryss og tvers

Google har blitt strengere, men det er ikke nok.

Google oppdaterer regelmessig retningslinjene sine som er ment for utviklere som lager Android-applikasjoner – og reglene blir stadig strengere. I 2018 avslo de 55 prosent flere applikasjoner enn året før.

Publiserer statistikk

Dette er tiltak Google setter inn for å gjøre Play Store til en tryggere og mer behagelig opplevelse for kundene. I januar varslet selskapet at de skal starte prosessen med å fjerne programmer som unødvendig spør om brukerens anropslogg og SMS-tilgang.

I en rekke tall Google har publisert med statistikk over utvikleres innsendinger av applikasjoner med intensjon om å legge ut disse på Play-butikken kommer det fram en rekke interessante opplysninger. Det mest relevante er kanskje at man avslo 55 prosent flere søknader i 2018, mye takket være større grad av menneskelig påvirkning i vurderingsprosessen.

Også tallet for antall bannlysninger gikk i taket, med en prosentvis økning på 66 prosent fra 2017.

Planer for 2019

Google går også litt i detaljer på hva de planlegger for året som kommer, dette kommer til uttrykk i følgende uttalelse:

«Å beskytte brukernes data og personvern er en kritisk faktor i det å skape brukertillit. Vi har lenge krevet av utviklerne å begrense forespørslene sine til det som virkelig er nødvendig for å tilby funksjonene i applikasjonene deres. For å hjelpe brukerne med å forstå hvordan dataen deres blir brukt så har vi gitt utviklerne i oppdrag å tilby skikkelig åpenhet rundt innsamling og bruk av sensitive opplysninger. I fjor fjernet vi titusener av applikasjoner som ikke opererte i henhold til retningslinjene i Play.»

En siste liten detalj som kan være bra å få med seg er at Google gir uttrykk for at 80 prosent av tilfellene hvor retningslinjer ikke blir fulgt, foretas av de samme kretsene.

Kilde:
Neowin

Stikkord: applikasjoner, Google, play store, utviklere