Google har publisert statistikk som viser hvor aktive de er i kampen mot utviklere som ikke opererer i henhold til retningslinjene.
Google har publisert statistikk som viser hvor aktive de er i kampen mot utviklere som ikke opererer i henhold til retningslinjene.

Annonse


Avslo applikasjonssøknader på kryss og tvers

Google oppdaterer regelmessig retningslinjene sine som er ment for utviklere som lager Android-applikasjoner – og reglene blir stadig strengere. I 2018 avslo de 55 prosent flere applikasjoner enn året før.

Publiserer statistikk

Dette er tiltak Google setter inn for å gjøre Play Store til en tryggere og mer behagelig opplevelse for kundene. I januar varslet selskapet at de skal starte prosessen med å fjerne programmer som unødvendig spør om brukerens anropslogg og SMS-tilgang.

I en rekke tall Google har publisert med statistikk over utvikleres innsendinger av applikasjoner med intensjon om å legge ut disse på Play-butikken kommer det fram en rekke interessante opplysninger. Det mest relevante er kanskje at man avslo 55 prosent flere søknader i 2018, mye takket være større grad av menneskelig påvirkning i vurderingsprosessen.

Også tallet for antall bannlysninger gikk i taket, med en prosentvis økning på 66 prosent fra 2017.

Annonse
Planer for 2019

Google går også litt i detaljer på hva de planlegger for året som kommer, dette kommer til uttrykk i følgende uttalelse:

“Å beskytte brukernes data og personvern er en kritisk faktor i det å skape brukertillit. Vi har lenge krevet av utviklerne å begrense forespørslene sine til det som virkelig er nødvendig for å tilby funksjonene i applikasjonene deres. For å hjelpe brukerne med å forstå hvordan dataen deres blir brukt så har vi gitt utviklerne i oppdrag å tilby skikkelig åpenhet rundt innsamling og bruk av sensitive opplysninger. I fjor fjernet vi titusener av applikasjoner som ikke opererte i henhold til retningslinjene i Play.”

En siste liten detalj som kan være bra å få med seg er at Google gir uttrykk for at 80 prosent av tilfellene hvor retningslinjer ikke blir fulgt, foretas av de samme kretsene.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse