Apple har hatt flere feil av denne typen opp gjennom årene.
Apple har hatt flere feil av denne typen opp gjennom årene.

Annonse


Si dette fem ganger til iPhone-en din, så tar den natta

Opp gjennom årene har vi blitt vant til at Apples enheter kan få de rareste feilene, eksempelvis har vi i fjor omkring denne tiden da det bare skulle én melding til for å krasje flere apper på tvers av operativsystemet. Denne gangen er det snakk om en omstart på telefonen så fort mikrofonen fanger opp ordet “bindestrek” fem ganger.

Funker også på norsk

Det var først en Twitter-bruker som publiserte en melding der det går fram at mobilen gjør en kjapp omstart ved å si “hyphen” fem ganger på rad i hvilken som helst sekvens med diktering aktivert.

Vi prøvde først uten hell å si “hyphen” uten at vår telefon reagerte på samme måte (med språk på telefonen valgt til norsk), men det endret seg raskt da vi rett og slett brukte ordet “bindestrek”, det tilsvarende “hyphen” bare på norsk.

Annonse
Om du føler for å teste ut dette av en eller annen grunn så går du eksempelvis på hjemskjermen hvor du drar ned vinduet for å søke. Trykk dikteringsikonet (mikrofon) og si deretter “bindestrek” fem ganger på rad.

Vi regner med at Apple kommer med en forklaring og retting av feilen om ikke altfor lang tid. Feilen er også i både iOS 12.1.4 og den nyeste beta-en som er iOS 12.2.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse